Lütfen bekleyin..



EVAR yöntemi ile hasta tedavisi

09 Aralık 2015, 16:40 - Okunma: 3312

Batman’da DSA Anjiyo yöntemi ile Aort anevrizmaları kalp damar cerrahisi kliniğinde EVAR yöntemi ile cerrahi müdahaleye gerek kalmadan hastalar tedavi ediliyor.

Batman’da özel bir hastanede bulunan DSA Anjiyo yöntemi ile yırtılma sınırına kadar gelen damar genişlemeleri olarak bilinen Aort anevrizmaları kalp damar cerrahisi kliniğinde EVAR (girişimsel damar tamiri) yöntemi ile cerrahi müdahaleye gerek kalmadan hastalar tedavi ediliyor.

Konu ile ilgili konuşan Op. Dr. Rafet Tok, Aort anevrizmalarının çoğunlukla tesadüfen saptanan ve tedavi edilmediği takdirde kanayarak ani ölüme sebep olan çok ciddi bir damar hastalığı olduğu uyarasında bulundu.

Op. Dr. Tok, “Günümüzde ulaşılan teknoloji sayesinde açık ameliyat riski çok yüksek olan aort anevrizmaları bu çok yüksek riskli cerrahilere gerek kalmadan, sadece lokal anestezi uygulanarak DSA anjiyo ve özel bazı kateterler yardımı ile balonlaşmış damarın içine girilerek (damar içi girişim/endovasküler girişim) damara stent-greft yerleştirilmesi ile tedavi edilebilmektedir. Yapılan bu tedavi yönteminin göğüs bölgesinde gerçekleştirilen türüne TEVAR, karın bölgesinde gerçekleştirilenine ise EVAR denmektedir. Bu yöntemler ile balonlaşan, patlama ve ölüm riski olan damar balonlaşması damar içerisinden tedavi edilir ve yırtılma riski ortadan kaldırılır.” dedi.

“İçerisinde kan taşıyan yapay damarın olduğu anevrizma zamanla sönerek tedavi edilmiş olur.” diyen Op.Dr.Tok, “Bu yöntem DSA anjiyo ünitesinde yapılmakta olup hasta iki ya da üç gün içerisinde taburcu edilmektedir. Ayrıca özellikle şeker hastalığına bağlı bacakta görülen açık yaraların oluşması ya da damar ameliyatı yapıldığı halde damar tıkanıklığı geçmemiş ve bacağını kaybetme riski olan hastalar benzer şekilde DSA yöntemi ile tedavi edilebilmektedir.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

 

Etiketler : evar tedavisi,
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Her ne kadar Türkiye'de yerli sıtma vakası görülmese de yurt dışı kayna..
Batman'da ilkokul öğrencilerine, diş sağlığı bilincinin oluşması amacıy..
İluh Devlet Hastanesine Atanan Göz Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Doruk Can S..
Özellikle aşılama takvimini tamamlayan çocukların hastalıklar sonucu oluşab..
Batman'da, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığına bağlı Türkiye Sağlık..
İç Hastalıkları Uzmanı Doktor İdris Baydar, bahar döneminde artan yorgunluk..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=