Lütfen bekleyin..



Şeyh Süleyman Bağdu vefatının yıl dönümünde sevenleri tarafından anıldı

30 Ocak 2023, 14:49 - Okunma: 639

Batman'da, Şeyh Süleyman Bağdu, vefatının 17'nci yılında türbesinin bulunduğu ziyaret mevkiinde binlerce seveni tarafından düzenlenen etkinlikle anıldı.

30 Ocak 2006 yılında uğradığı silahlı saldırı sonucu vefat eden Batman'ın Beşiri ilçesine bağlı Örmegöze köyü Kanireva Zilan Türbesinde medfun bulunan Şeyh Süleyman Bağdu, aile mezarlığında vefatının 17'nci yılında binlerce kişi tarafından anıldı.

Anma etkinliğine Türkiye'nin dört bir yanından gelen binlerce kişi katıldı. Sabahın erken saatlerinden itibaren mezarlığa gelen Bağdu'nun sevenleri tarafından onlarca kurban kesilip yasin-i şerifler okundu, mevlit yemeği verildi.

Düzenlenen etkinlikle ilgili konuşan Şeyh Selman Bağdu, "30 Ocak 2006 tarihinde elim bir kaza sonucu dünyası değişen babamın 17'nci yıl dönümünü Türkiye'nin dört bir yanından, 7 bölgesinden gelen kardeşlerimle beraber, okunan mevlitler ile yad ettik. Yer sofrasında misafirlerimizi ağırladıktan sonra bugün itibariyle misafirlerimizi göndereceğiz inşallah." dedi.

Etkinliği her sene düzenlediklerini ifade eden Bağdu, "Katılımcıların hepsine sizin nezdinizde teşekkür ediyorum. Yöre şartlarından ya da doğa şartlarından dolayı gelemeyen kardeşlerime sizin vasıtanızla selamlarımı iletiyorum. Bu bir etkinliktir, her sene de devam edecek inşallah." diye konuştu.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, bu pazar günü Batman..
Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken 7'de..
Siyonist işgal rejimi tarafından bayramın ilk gününde sivil bir aracın için..
Cuma Hutbelerinde “Gözümüzün Nuru: Namaz” konusu işlendi.
Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, bayram namazı kılıp halkla bayramlaşara..
ALLAH’ın El-Kerim ismi Ramazan Bayramı ile ilgili açıklamalar…

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=