Lütfen bekleyin..



Kuyumcular: Geleceğin en iyi yatırım aracı altındır

02 Şubat 2023, 12:17 - Okunma: 2131

Uzun vadede en iyi yatırım aracının altın olduğunu belirten kuyumcu esnafı, yatırım yapmak isteyenlere tavsiyelerde bulundu.

Batman'daki kuyumcu esnafı, altın fiyatlarında yaşanan son gelişmelere ilişkin İLKHA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Altın fiyatlarının tarihin en yüksek seviyelerinde olduğuna dikkat çeken kuyumcular, altın fiyatlarındaki yükselişin önümüzdeki aylarda devam edeceği öngörüsünde bulundu.

Altının sürekli değer kazandığını, yatırım için güven verdiğini vurgulayan kuyumcular, vatandaşlara altına yatırım yapmaları tavsiyesinde bulundu.

"Altın fiyatı bayağı yükseldi"

Kısa vadede altına yatırımın kazanç sağlamadığını belirten kuyumcu Hüseyin Değer, "35 yıllık kuyumcu esnafıyım. İş yerimi açtığım ilk seneden şu ana kadar her zaman söylüyorum; geleceğin en iyi yatırım aracı altındır. Özellikle son 2 sene içerisinde altın fiyatı bayağı yükseldi ama yine de yükselecektir. Yatırım yapacaklara tavsiyem, kısa vadede değil en az 6 aylık olarak bir şeye yatırım yapılacaksa altına yatırım yapsınlar." dedi.

"En çok değer kazanan altındır"

Altının en güvenilir yatırım aracı olduğuna işaret eden Değer, "Eğer altın bir lira düşerse ardından 2 lira yükseliyor. Şu anda altının gramı bin 200 liraya dayanmış durumda. Altın piyasası sadece Türkiye ile değil dünya genelini kapsıyor. Savaş durumlarında en çok değer kazanan altındır. Onun için altının durumu dünyada yaşanan olaylara bağlıdır. Belki kısa bir sürede düşüş olsa bile altın tekrar yükselecektir." diye konuştu.

"Altın çok, satan yok"

Altın fiyatlarının iyi bir seviyeye yükseldiğini belirten kuyumcu esnafı Salih Taşan, "Daha da yükseleceğini düşünüyoruz. Tahminimize göre, altının gramı bin 500'lere kadar çıkacaktır. Elinde birikmiş parası olana altın almasını tavsiye ediyoruz. Çeyrek altının fiyatını şu anda bin 940 lira, 22 ayar bileziğin gramını ise bin 95 liradan satıyoruz. Şu anda altın çok, satan yok. Herkes yatırımını altına yapıyor. Bunun için altın piyasasının durumu iyidir." ifadelerini kullandı.

"Yatırım için altın alma zamanıdır"

Altın fiyatlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan bir diğer kuyumcu Hamza Altuner ise şunları söyledi:

"Altın fiyatı şu anda yükseliştedir. Hatta tarihinin en yüksek seviyelerindedir. Şu anda yatırım için altın alma zamanıdır. Çünkü altın yükselme dönemindedir. Şu anda çeyrek altın fiyatı bin 930 liradan başlıyor, bin 950 liraya kadar çıkıyor. Yarım altını ise 3 bin 870 liradan veriyoruz. Altın fiyatı gittikçe yükselecektir. Şu anda yatırım için altın alanların elindeki altın bir, iki yıl sonra 2 misline çıkacaktır. Altın hiçbir zaman değerini kaybetmediği için en iyi yatırım aracıdır."(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Ülke genelinde olduğu gibi Batman'da da kalifiye eleman sorununun yaşan..
Kırmızı et fiyatlarındaki artışın bir türlü durdurulamadığını belirten Batm..
Ramazan Bayramı sonrası düğün hazırlıklarına başlayan vatandaşlar soluğu ku..
Ramazan Bayramı'na iki gün kala çarşı pazarda yaşanan yoğunluktan memnu..
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yapt..
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala hazırlıklarını tamamlayan Batman ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=