Lütfen bekleyin..



Batman Umut Kervanı öncülüğünde depremzedelere günlük 40 bin sıcak yemek veriliyor

16 Şubat 2023, 11:40 - Okunma: 484

Umut Kervanı, Avrupa Yetim Eli, Yetimler Vakfı ve İHO EBRAR tarafından Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya'da Kurulan aşevlerinde 40 bin depremzedeye üç öğün sıcak yemek veriliyor.

Dört büyük vakfın başlatmış olduğu deprem bölgelerinde sıcak yemek yardımı için kurulan aşevlerinde gelen depremzedeler için üç öğün sıcak yemek çıkarılıyor. Yemekleri zamanında hazırlamak için gönüllüler canla başla çalışıyor.

Kahramanmaraş Merkez, Malatya Merkez, Malatya Erkenek ve Adıyaman Merkezde açılan aşevlerinde Batman'dan giden Umut Kervanı, Avrupa Yetim Eli, Yetimler Vakfı ve İHO EBRAR'ın yüzlerce gönüllüsü depremzede kardeşlerimize ihtiyaçları için gönderilen yardımları ulaştırmakla beraber en önemli ihtiyaçlarından biri olan yemek ihtiyaçlarını da aşevlerinde karşılamaya çalışıyorlar.

Sıcak yemek hizmetinde aşevlerinde 40 binden fazla depremzedeye hizmet verilmekte. Gelen yardımlar doğrultusunda aşevlerinin kurulması için gerekli malzemeler karşılandıkça her gün bir yenisi ekleniyor.

Malatya Erkenek'te kurulan aşevine depremden dolayı görevlendirme ile Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek ziyaret etti.

Erkenek'te Umut Kervanı, Avrupa Yetim Eli, Yetimler Vakfı ve İHO EBRAR gönüllülerinin kurduğu aşevini Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek ziyaret edip gönüllülerle fikir alışverişinde bulundu. (İLKHA)









  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=