Lütfen bekleyin..



“Biz sistemin alternatifiyiz”

02 Haziran 2015, 11:14 - Okunma: 3371

Batman'da 4 radyonun ortak yayınında konuşan Batman bağımsız milletvekili adayı Aydın Gök, “Biz sistemin alternatifiyiz.” dedi.

Batman bağımsız milletvekili adayı Aydın Gök, Batman’da yayın yapan 4 radyoda ortak yayınlanan "Seçim Gündem" adlı programında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Gök, çözüm süreci, Kürt sorunu, Batman’ın sorunları, destek ve katılımlar konusu, seçim barajı ve seçim beyannamesi gibi konularda önemli değerlendirmelerde bulundu. Bağımsız aday Gök, Batman Süper FM’de yapılan ve Gençlik FM, Batman FM ve Radyo Yüksel’de ortak yayınlanan "Seçim Gündem" programında soruları cevaplandırdı.

Saat 15.30-16.30 arasında yayınlanan programı Batman'da 4 yerel radyo ortak yayınla kitlelerine ulaştırdı. Osman Seyrek’in sunduğu ve bir saatten fazla süren "Seçim Gündem" programında bağımsız aday Aydın Gök, dinleyicilerden gelen soruları da cevaplandırdı. Seçimlere parti olarak girmek istediklerini ancak baraj sorunundan 9 ilde bağımsız adaylarla girme kararı aldıklarını belirten Gök, “Şayet parti olarak seçimlere girseydik birçok bölgede aday gösterirdik. Ancak baraj engeline takıldık ve 9 ilde girme kararı aldık.” dedi.

Oylarımızı katlayacağız

31 Mayıs Pazar günü yapılan görkemli ve sıcak havaya rağmen geniş katılımlı mitinge değinen Gök, “Partiler ve adaylar seçim argümanlarını en iyi şekilde kullanmaya çalışıyorlar. Mitinglerde seçimlerin vazgeçilmezleridir. Mitingimiz hayli kalabalık ve yoğun geçti. Geniş bir katılım vardı. Geçen yılki mitingimizden daha büyük ve katılım daha yüksek ve görkemli bir miting oldu.” şeklinde konuştu.

Oylarının ve desteğinin arttıp artmadığı yönündeki bir soru üzerine Gök, “Parti kurmadan öncede yıllarca STK’lar ile halka kıt imkanlara rağmen çeşitli şekillerde hizmet ettik. Taban olarak ta donanımlı, kültürlü ve düşüncelerimizi halkımıza iletecek ciddi bir tabana sahibiz. Partimiz tanındıkça kalitemiz görülecektir. Oylarımızı katlayacağımızı ve olumlu anlamda sürpriz bir seçim olacağını düşünüyorum” dedi.

Kürt sorunu ile ilgili olarak cesur ve net bir tavrımız var

Gök Kürt sorunu ile ilgili şunları söyledi: “Dört ülkede yaşayan Kürtler için şunu söylüyoruz, bir Türk, bir Arap, bir Fars-Acem doğuştan fıtri olarak insani ve İslami Hangi haklara sahipse Kürtlerde o haklara sahip olmalıdır. Bunu biz parti programımızda da seçim beyannamemizde de cesur bir şekilde net olarak ortaya koyduk.”

HDP çizgisinin Kürtlerle sorunu var

Son günlerde bölgede yaşanan saldırılarla ilgili soru üzerine Gök, “HDP seçmeni kendi yöneticilerine dönüp de ‘Bu insanlar da Kürttür. Bu insanların da kendini ifade etme hakkı var. Siz batıdaki Türk solu ile dedesi A.Kadir Kürkçü Koçgiri’de 15 bin Kürdü katleden Ertuğrul Kürkçü ile omuz omuza verebiliyorsunuz. LGBT, Ermeni ve Süryani ile her türlü dostluğu kurabiliyorsunuz. Fakat kendi öz be öz memleketinde ki ve en az sizin kadar Kürt halkı için yüreği yanan insanlara tahammül etmiyorsunuz.' demeliler. İki gün önce İdil’in Kozluca (Xanikê) Köyü’nde katliam yaptılar. Şimdiye kadar partimize dönük 300’den fazla saldırıya rağmen kimse onlardan hesap sormadı. Tabanları ve seçmenleri dönüp onlara bunun hesabını sorması lazım” diye konuştu.

HDP çizgisinin Kürtlere tahammül etmediğini dile getiren Gök, “Sadece biz değiliz. Rojava’da kovdukları 50 bin’e yakın Kürd var. Geçen gün İran Kürdistanı’nda İran KDP’sinden iki kişiyi, vurdular. Bunlar Kürdistan’ın dört parçasında bulundukları yerde oradaki Kürt oluşumlarla sorunları var. Biz hiçbir Kürt partisine alternatif olarak doğmadık, biz sistemin alternatifiyiz.” dedi.

Sahipsiz Batman

Batman’ın sorunları ile ilgili olarak, “Batmanımız üç dönemdir ne milletvekillerinden ne yerel yönetimden nede hükümetten bir hizmet görmemiştir. Hangi vatandaşımıza derdini soruyorsak işsizlikten bahsediyorlar. Diğeri de can, mal ve nesil emniyetidir. Bu konulardan muzdaripler. Gerçekten de en önemli meselelerimiz de bunlardır. Bir yerde zaten can ve mal emniyeti yoksa huzurda olmayacaktır. Dolayısıyla insanların bütçeleri, kasaları ne kadar doluda olsa o insan orada mutlu ve huzurlu olmaz. Batman yüzde 23 işsizlik oranı ile ilk sıralarda. Biz batmanımız için diyoruz ki nasıl ki siyasi olarak bu bölge yıllarca inkar, ihmal ve mağdur edilmişse maddi olarakta mağdur edilmiştir. Bizim bu sorunlar karşısında ki önerilerimiz devlet bizzat kendi eliyle bu bölgeye pozitif ayrımcılık yapması lazımdır ve istihdamı bizzat devlet yapmalıdır. Devlet başta Batman’a sonrada bu bölgeye kendi eliyle fabrikalar açmalıdır. “ ifadelerine yer verdi.

Gök son olarak Batmanlıların ve tüm Müslümanların Berat kandilini kutlayarak Kürtçe, Türkçe ve Arapça olarak dinleyicileri selamladı.

Etiketler : aydın gök
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SİYASET Kategorisindeki Diğer Haberler
HÜDA PAR Batman İl Teşkilatının düzenlediği bayramlaşma programına, halk yo..
Seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere basınla buluşan Batman Milletvekili ..
Kayapınar Belde Belediye Başkanlığını, resmi olmayan sonuçlara göre HÜDA PA..
Batman'da yapılan oy sayım işlemlerinin ardından oy torbaları İl Seçim ..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, mezun..
Batman merkez, ilçe, köy ve beldelerde toplamda 411 bin 3 seçmen, bin 424 s..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=