Lütfen bekleyin..



Batman Üniversitesi depremzedeler için iç giyim atölyesi açtı

22 Şubat 2023, 16:34 - Okunma: 679

Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve yılın en büyük felaketi olarak adlandırılan depremde mağdur olanlara destek olmak için Batman Üniversitesi tarafından iç giyim atölyesi kuruldu.

Batman Üniversitesi Merkez Kampüsünde bulunan Teknik Bilimler Yüksekokulunun giyim atölyelerinde kurulan atölyede depremzedeler için kadın-erkek iç giyim, çocuklar için giyim ve bayanlar için tunik dikimine başlandı.

Batmanlı firmaların verdikleri kumaş desteği ve Batman Üniversitesinin öğretim üyeleri, hocaları, eğitimi devam eden öğrenciler, mezun öğrenciler ve gönüllüler tarafından ürünlerin üretildiğini belirten Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, depremzedelerin yaralarını bir nebzede olsa sarmak için çalıştıklarını söyledi.

Üretilen iç çamaşır ve diğer ürünlerin depremzedelere ulaşması için AFAD ile beraber hareket edeceklerini belirten Demir, kumaş desteği sürdüğü sürece üretime devam edeceklerini ifade etti.  

"Depremin ilk gününden itibaren bir yaraya merhem olmak, bir yavrumuza elimizi uzatabilmek için çok çalıştık." diyen Demir, şunları söyledi:

"Bunun çeşitli aşamaları vardır. Sıvı sabun hijyen çalışmalarından tutunda, iş makinelerimizi enkaz kaldırmada, çadırlarımızı barınmada, beslenmede kampüsümüzü depremzedelerin hizmetine açtık. Bununla gurur duyuyoruz. Depremzedelerimizin, vatandaşlarımızın, ciğerparelerimizin, evlatlarımızın giyim ihtiyaçlarını karşılamak için hepimiz çalışıyoruz. Kadın giyim, iç giyim, erkek iç giyim, çocuklar için giyim ve bayanlar için tunik dikiminde Batman Üniversitesi Teknik Bilimler Yüksekokulunun giyim atölyelerinde, hocalarımızın, öğretim üyelerimizin koordinesinde, gönüllülerimiz ile birlikte mezun öğrencilerimiz, an itibariyle eğitimine devam eden öğrencilerimizle burada üniversitemizin imkânlarıyla bağış yapılan kumaşlarla geniş bir yelpazede üretim yapıyoruz."

"El birliğiyle yaralarımızı saracağız"

El birliğiyle depremzede vatandaşlara destek olmaya çalıştıklarını ifade eden Demir, "Batman'da bulunan birçok firmanın, hocaların ve gönüllülerimizle üretime devam ediyoruz. Bu çalışmaların gururunu yaşıyoruz. Bir gün değil, bu destek sürekli devam edecek. Bizim hocalarımız büyük bir özveriyle çalıştılar. Tek yürek olduk. El birliğiyle yaralarımızı saracağız. Batman Üniversitesi olarak Batman şehrimizin ilimizde zarar gören bütün vatandaşlarımıza, olan bir katkısı olmasının Batman Üniversitesi olarak mutluluğunu yaşıyoruz.  Benzer çalışmalarımız diğer alanlarda da devam edecektir." ifadelerini kullandı.

"Özellikle kumaş desteği bekliyoruz"

Kumaş desteği sürdükçe çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden Demir, "Dikilen bu ürünler Batman ilinde şu anda iskân edilen depremzedelerimize AFAT aracılığıyla ulaştırılacak. Batman Üniversitesi değil ülkedeki bütün üniversitelerimiz ve YÖK başkanımızın koordinesinde birbirimizle irtibat halindeyiz. İhtiyacı olan bizatihi depremden etkilenen yerlere yine AFAD marifetiyle ya da bizim rektörlükler koordinesinde yürütmüş olduğu çalışmaları marifetiyle ulaştırılacaktır. Vatandaşlardan özellikle kumaş desteği bekliyoruz. Şehrimizde bulunan bir kısım firma bize kumaş desteğinde bulundular. Kumaş buldukça ve desteklendikçe çalışmalarımızı sonuna kadar sürdürme arzusundayız." dedi. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=