Lütfen bekleyin..



Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Dursun: ASM gruplandırma elemanları iş güvencesiz çalıştırılamaz

17 Mart 2023, 12:25 - Okunma: 3175

Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı İbrahim Halil Dursun, yaptığı yazılı açıklamada, Aile Sağlığı Merkezi (ASM) gruplandırma elemanlarının iş güvencesiz çalıştırılamayacağını söyledi.

Yakın zamanda sözleşmeliye müjde başlığı altında büyük bir sağlıkçı grubunun kadrolu statüye terfi ettirildiğini anımsatan Dursun, "Herhangi bir şart ve sınavın aranmadığı bu düzenlemenin kapsamı geniş tutulmasına rağmen maalesef Aile Sağlığı Merkezi gruplandırma elemanı olarak çalışan hemşire, ATT, tıbbi sekreter, temizlik personeli ve benzeri pozisyonda çalışan arkadaşlarımız kapsama dahil edilmemiş ve düzenleme bu arkadaşlarımızı teğet geçmiştir." dedi.

Ekonomik koşullar, mevcut düzenlemeler ve sağlık hizmetlerindeki gelişmeler göz önünde bulundurulduğunda aile sağlığı gruplandırma elemanlarının mutlak suretle çalışma şartlarının iyileştirilmesi gerektiğini vurgulayan Dursun, şöyle devam etti:

"Bu iyileştirme özlük ve mali hak yönünden olabileceği gibi çalışma şartlarını kökten düzenleyecek geniş bir kapsam değişikliği de gündeme alınmalıdır. Sorumlu doktorun işveren ve işe son veren pozisyonda bulunduğu bu ağır çalışma şartlarıyla boğuşan arkadaşlarımız, sağlık hizmeti sunumunda emsalleri ile aynı işi yapmakta ve aynı mesaiye gidip gelmektedirler. Onların emsali mutlaka kadrolu ve kamu adına sağlık hizmeti veren sağlık personelidir! İş güvencesi, mobbingsiz çalışma düzeni, adil bir çalışma ücreti, emsal statüler, eşit işe eşit ücret politikası gibi başlıklar altında konu değerlendirildiğinde bu cefa dolu çalışma hayatının bir an önce düzenlenmesi gerektiği hiç şüphesiz daha net anlaşılacaktır."

Açıklamasının devamında Dursun, "Devletin yeni benimsediği çalışma statüsünün kadrolu statü olduğu gerçeğini de unutmadan, iş güvencesiz ve gruplandırma elemanları gibi mağduriyet yaşayan çalışanların bir önce müreffeh bir çalışma hayatına kavuşma hayalleri, talepleri doğrultusunda atılacak adımlarla gerçekleştirilmelidir. Tekraren atılması gerekli adımların yetkili kurum ve kişilerce atılmasını sendika olarak talep ediyor ve bu doğrultuda aile sağlığı merkezi gruplandırma elamanı olarak çalışan fedakar sağlık çalışanlarımızın sesi olacağımızı kamuoyuna saygıyla bildiriyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Her ne kadar Türkiye'de yerli sıtma vakası görülmese de yurt dışı kayna..
Batman'da ilkokul öğrencilerine, diş sağlığı bilincinin oluşması amacıy..
İluh Devlet Hastanesine Atanan Göz Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Doruk Can S..
Özellikle aşılama takvimini tamamlayan çocukların hastalıklar sonucu oluşab..
Batman'da, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığına bağlı Türkiye Sağlık..
İç Hastalıkları Uzmanı Doktor İdris Baydar, bahar döneminde artan yorgunluk..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=