Lütfen bekleyin..



Kuyumcular: Fiyat artışına rağmen "güvenli liman" altına rağbet ediliyor

10 Nisan 2023, 17:40 - Okunma: 1900

Son zamanlarda altın fiyatlarındaki yükselişi değerlendiren Batmanlı kuyumcular, altın fiyatlarında yaşanan yükselişe rağmen altına rağbetin olduğunu söyledi.

Dünya genelinde yaşanan ekonomik sorunlardan dolayı altınında yükselişin olduğunu belirten kuyumcular, halkın dolardan euro'dan ve TL den daha çok güvenli liman olan altına yöneldiğini belitrti.

Altında yaşanan artışlara rağmen halkın en iyi yatırım aracı olan altına daha çok rağbet gösterdiğni ifade eden kuyumcular, altın fiyatlarındaki artışın daha da süreceğine vurgu yaptı.

"Altın fiyatları daha da yükselecek"

Altın fiyatlarındaki artışa rağmen güvenli limanın yine altın olduğunu ifade eden kuyumcu esnafı Eyüp Başaran, "Dünya çapında güveni liman olarak kabul edilen altın son bir ayda özellikle hayli yükseldi. Altının gram bin 100 lira seviyelerinden bin 280 lira seviyelerine kadar yükseldi. Bunu tetikleyen nedir peki; genel itibariyle dünyada yaşanan ekonomik sıkıntılar ve özellikle Amerikan bankalarının batışı milleti dövizlerden kısmen de olsa soğuttuğundan millet altına yöneldi. Durum böyle olunca dolayısıyla altın yükseldi ve halende yükseleceğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

"Halk altın almaya devam ediyor"

Halkın artık döviz yerine altına daha çok yöneldiğini söyleyen Başaran, "Çünkü dünya Amerikan dolarının o kadar güvenli olmadığını gördü. Bundan dolayı vatandaş en güvenilir limanın altın olduğuna kanaat getirdiler. Genelde yaz aylarında 1-2 ay altında bir rahatlama olsa bile ancak altın fiyatında gerileme olma ihtimali olmaz. Sürekli biraz gevşeme olsa da altın tekrar yükselişe geçiyor. Vatandaş altına güvendikleri için pahalılığına bakmadan altın almaya devam ediyor. Dinlediğimiz uzmanlara göre yıl içerisinde gram altın fiyatının bir 500 liraya kadar çıkacağı söyleniyor ve bizde buna inanıyoruz. Çünkü altın en güvenilir limandır." dedi.

"Altındaki artışlar dünya piyasasından kaynaklanıyor"

Altının dolardan, Euro'dan ve TL den daha güvenli olduğunu ifade eden bir diğer kuyumcu esnafı Muhsin Yıldız, "Altının güveni laman olduğunu sürekli söylüyoruz. Bir ay öncesine kadar gram altın satışımız bir 100 lira civarıydı şu anda bin 280 lira seviyelerine çıktı. Hiçbir zaman altın alımından korkmamak lazım, çünkü altın sürekli güvenilir limandır. Fiyat atışları ise dünya piyasasından kaynaklanıyor. Buna rağmen vatandaş yine altın alıyor. Çünkü almaya mecburdur. Kimi düğün için, kimi de artan parasını altına yatırıyor. Tabi ki eskisi gibi altın alınmıyor ve kar payımıza çok düşmüş duruda. Şu anda çeyrek altının fiyatı 2 bin 100 lira yarım altın 4 bin 200 lira çıkmış durumda. Uzmanlar altının daha da yükseleceğiniz öngörüyor. Altın dolardan Euro'dan ve TL den daha güvenli olduğu için vatandaşlara almalarını tavsiye ediyorum." diye konuştu. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Bir yılda tavuk eti fiyatlarına yüzde 150 zam yapıldığını belirten tüketici..
Ülke genelinde olduğu gibi Batman'da da kalifiye eleman sorununun yaşan..
Kırmızı et fiyatlarındaki artışın bir türlü durdurulamadığını belirten Batm..
Ramazan Bayramı sonrası düğün hazırlıklarına başlayan vatandaşlar soluğu ku..
Ramazan Bayramı'na iki gün kala çarşı pazarda yaşanan yoğunluktan memnu..
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yapt..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=