Lütfen bekleyin..



Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Dursun: MHRS randevularının iptal edilmemesi ciddi mağduriyet oluşturuyor

11 Nisan 2023, 11:10 - Okunma: 2915

Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı İbrahim Halil Dursun, yaptığı açıklamada, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden alınan randevuların, hastaneye gidilmediği halde iptal edilmemesinin ciddi mağduriyetlere neden olduğunu söyledi.

MHRS randevularındaki en büyük sıkıntının iptal edilmeyen randevular olduğuna işaret eden Dursun, bu durumun başka hastaların randevu bulamamasına sebep olduğunu belirtti.

Dursun, "Hasta randevusunu alıyor, bununla beraber hastaneye geliyor ama bu süre içerisinde bulduğu veya rica ettiği bir hekimle açılan bir randevuyla muayenesini oluyor. Ancak hastaneden çıktıktan sonra hasta daha önce almış olduğu randevusunu iptal etmemektedir. İptal etmediği randevu hâlâ sistemde kayıtlı olduğu için başka hastaların randevu almasının önüne geçmektedir." dedi.

İptal edilecek randevuların başka hastaların hastaneden randevu bulmasına neden olacağını vurgulayan Dursun, vatandaşların bu konuda hassasiyet göstermeleri gerektiğini ifade etti.

"Aile hekimliklerine gidilmesi hastane yoğunluğunu azaltacaktır"

MHRS randevularına gitmeyen hastaların randevusunu iptal etmesinin çok önemli olduğunu dile getiren Dursun, şöyle devam etti:

"Bunun dışında hastalarımızın daha çok dikkat etmesi gereken noktalardan bir tanesi de aile hekimliklerini aşıp ikinci veya üçüncü basamak hastanelere gitmesidir. Birinci basamak aşıldıktan sonra hastanelerimizde maalesef yoğunluklar oluşmaktadır ve yoğunlukların oluşmasındaki sebeplerden bir tanesi de budur. Aile hekimliklerinde yapılacak olan muayeneler ayakta muayeneler olup hastalarımızın yüzde 30-40'ını bu şekilde azaltacaktır."

"Vatandaşlardan hassasiyet bekliyoruz"

Aile hekimliklerinin bilinçli kullanılması hastanedeki randevu sisteminde oluşan yoğunluğun önüne geçeceğine dikkat çeken Dursun, "MHRS randevularına gidilemediğinde özellikle iptali söz konusu olduğunda hastalarımız da daha kolay, sağlıklı randevuya ulaşabilecektir. Aylık veya yıllık ortalamada ciddi rakamlara tekabül ettiği için bu uyarıları ve hatırlatmaları yapmakta fayda buluyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızın hassasiyet göstermesi çok önemlidir." ifadelerini kullandı.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Özellikle aşılama takvimini tamamlayan çocukların hastalıklar sonucu oluşab..
Batman'da, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığına bağlı Türkiye Sağlık..
İç Hastalıkları Uzmanı Doktor İdris Baydar, bahar döneminde artan yorgunluk..
Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte artış gösteren kene vakalarıyla il..
7 Nisan Dünya Sağlık Günü dolayısıyla açıklama yapan Batman Sağlık ve Çevre..
Allah'ın insana verdiği en önemli nimetlerden birinin sağlık olduğunu b..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=