Lütfen bekleyin..



Yapıcıoğlu: 14 Mayıs'ta köhnemiş zihniyete derslerini vereceğiz

14 Nisan 2023, 18:50 - Okunma: 587

Diyarbakır'da temel atma ve anahtar teslim töreninde konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, CHP zihniyetinin değişmediğine vurgu yaptı.

HÜDA PAR Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Adayı Zekeriya Yapıcıoğlu, Diyarbakır'da düzenlenen afet konutları temel atma ve bin 432 konut, 17 dükkân anahtar teslim töreninde konuştu.

Yapıcıoğlu konuşmasında, Pazarcık ve Elbistan merkezli yaşanan iki büyük depremi hatırlatarak, depremzedelerin unutulmaması gerektiğine dikkat çekerek şöyle konuştu:

"6 Şubat'ta meydana gelen deprem içimizi yaktı, canlarımız yandı, evlerimiz yıkıldı  ve 11 vilayette ciddi hasarlar oluştu. Şükürler olsun Diyarbakır nispeten bunu hafif atlattı. Fakat bu deprem bu acı olay bize bir şey gösterdi bir tarafta depremzedelere yardıma koşanlar bir tarafta enkazın üzerinde tepinip siyasi rant devşirmeye çalışanlar. Algı operasyonları ile siyasi rant peşinde koşanları bu millet gördü. Sahada kimin olduğunu, kimin yaraları sarmaya koştuğunu, kimin enkazdan can kurtarmaya çalıştığını kimin de can kaybı atsın diye adeta dua ettiğini bu millet gördü." dedi.

Muhalefetin halkın tarihiyle, inancı ve kültürüyle kavgalı olduğunu söyleyen Yapıcıoğlu, "Önümüzde bir seçim var, 14 Mayıs'ta bu iki zihniyet yarışacak. Yapma adına imar etme adına ihya adına ortaya hiçbir şey koyamayanlar hiçbir işi beceremeyenler sadece çamur atarlar sadece eleştirirler 'istemez yük, yaptırmayız' derler. Bu yüzden de milletten yetki alamazlar.  Memleketin sorunlarının hemen hepsinin altında yatan bu zihniyettir. Halkın; tarihine cahil, inancıyla kavgalı, kültürüne yabancıdırlar. Batıya şirin görünmeye çalışıyorlar, bizi de onlara durmadan şikayet ederler ama inşallah milletimiz onları tanımıştır. Hatta 14 Mayıs 1950'den beri onları tanımaktadır. Yine bir 14 Mayıs günü sandığa gideceğiz. Yüzde 20-25 bandına sıkışmış bu zihniyet Allah'ın izniyle özellikle de bu sistemde yani başkanlık sisteminde ya da anayasal tabiriyle Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile asla iktidar yüzü göremeyecekler. Bu nedenle o sıkıştıkları banttan çıkmak için aslında takiye yapıyorlar, biz değiştik diyorlar. İnanmayın onlar değişmemişler, 14 Mayıs'ta bu köhnemiş zihniyete derslerini vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Yapıcıoğlu, konuşmasının devamında, "14 Mayıs'ta bir şey daha yapacağız meseleleri çözümsüzlüğe mahkum edip o çözümsüz meseleler üzerinden rant devşirme çalışanlara da tarihi bir ders vereceğiz şiddetin silahın asla bir hak arama yöntemi olamayacağını göstereceğiz ve ne kadar sorunumuz varsa çözülenler çözüldü çözülmeyi bekleyenler inşallah hepsini konuşarak, diyalogla, kardeşçe, adalet temelinde çözeceğiz." şeklinde konuştu.  (İLKHA)





  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SİYASET Kategorisindeki Diğer Haberler
HÜDA PAR Batman İl Teşkilatının düzenlediği bayramlaşma programına, halk yo..
Seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere basınla buluşan Batman Milletvekili ..
Kayapınar Belde Belediye Başkanlığını, resmi olmayan sonuçlara göre HÜDA PA..
Batman'da yapılan oy sayım işlemlerinin ardından oy torbaları İl Seçim ..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, mezun..
Batman merkez, ilçe, köy ve beldelerde toplamda 411 bin 3 seçmen, bin 424 s..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=