Lütfen bekleyin..



Hasta karnından 25 santimlik kitle çıkarıldı

03 Mayıs 2023, 12:52 - Okunma: 2719

Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesine müracaat eden 33 yaşındaki hastada tespit edilen 25 santimlik kitle başarılı bir şekilde çıkarıldı.

Operasyonu başarılı bir şekilde gerçekleştiren Operatör Dr. İlyas Turan, 33 yaşındaki hastanın polikliniğe Sason ilçesinden başvurduğunu söyledi.

Hastanın sıkıntısının 2-3 yıldır devam ettiğini ve kitlenin giderek büyüdüğünü belirttiğini ifade eden Turan, "Daha önce de başka sağlık kuruluşlarına başvuran hasta ameliyat için burayı tercih ettiğini ifade etti. Hastanın yapılan tetkiklerinde karın bölgesinde yerleşen yaklaşık olarak 25 santimlik dev kitle izlendi. Kitlenin yumurtalık kaynaklı olduğu tespit edilmesi üzerine hasta ameliyat için hazırlanarak yatış yapıldı. Başarılı bir operasyon ile kitle tamamen çıkartıldı. Hastamız şifa ile taburcu edildi." dedi.

Dev kitleden kurtulduğu için mutlu olduğunu söyleyen 33 yaşındaki Remziye Baran ise şunları söyledi:

"Karnımda şişlik ve ağrılar olması üzerine daha önce başvurduğum sağlık kuruluşlarında büyük bir kitlemin olduğunu söylediler. Ameliyat olmaktan da korkuyordum. Sonrasında karnımdaki kitlenin giderek büyüdüğünü fark ettim ve ağrılarım giderek arttı. Tekrar sağlık kuruluşlarına başvurdum ve kitlemin çok büyüdüğünü söylediler. Bunun üzerine doktorumuz İlyas hocayı araştırarak eşim ile beraber Jinekolojik Onkoloji polikliniğine başvurduk. Doktorumuz sağlık durumum ile ilgili bizi detaylı olarak bilgilendirdi. Ameliyatı kabul ettim. Ameliyat sürecim çok güzel geçti. Kitle tamamen karnımdan çıkartıldı. Eski sağlığıma kavuşup taburcu olduğum için çok mutluyum."(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
İlaca erişimin her geçen gün zorlaştığını belirten Batman Eczacılar Odası B..
Kanserin dünyada bir salgın gibi arttığını belirten Uzman Doktor Mehmet Cem..
Ramazan ayında ağız ve diş bakımının daha bir önem kazandığını belirten Diş..
Sağlık sektöründe pek çok sorunun halen çözüm beklediğini belirten Sağlık-S..
14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla açıklama yapan Batman Sağlık ve Çevrecilik ..
Batman Valisi Ekrem Canalp, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımla..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=