Lütfen bekleyin..



Batman Milletvekili Adayı Ramanlı, gençlerle bir araya geldi

07 Mayıs 2023, 15:35 - Okunma: 594

HÜDA PAR Sözcüsü ve Batman AK Parti Milletvekili Adayı Serkan Ramanlı, seçim çalışmaları kapsamında gençlerle kahvaltılı programında bir araya gelerek sorularına cevap verdi.

Batman Öğretmen Evi'nde gençlerle bir araya gelen Ramanlı, gençlere özel ilgi gösterdi.

Ramanlı ile birlikte HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Eyüp Yanaç, HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Şeyhmus Tanrıkulu ve partinin İl Gençlik Kolları Teşkilatı'ndan gençler de programda hazır bulundu.

Programda bir konuşma yaptıktan sonra gençlerle sıcak bir atmosferde sohbet eden Ramanlı, gençlerin istihdam sorununu çözmeye yönelik yapacakları çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu.

Ramanlı, 14 Mayıs'tan sonra genç istihdamın artması için fırsat eşitsizliğini ortadan kaldıracaklarını söyledi.

Söz konusu fırsat eşitsizliğini çözme yöntemini de gençlere anlatan Ramanlı, istihdamın önünde bulunan fırsat eşitsizliğini; bilim insanları ve sektör temsilcileriyle bir araya gelip çözeceklerini ifade etti.

Gençlere istihdam ortamının sağlanması için, yapılması gereken yöntemleri de paylaşan Ramanlı, "Ülkemiz zengin, kaynakları çeşitlidir ve ülkemiz de mağdur, fukara ve mahrum bir ülke değildir. Bunun altını çizmek isterim. Ama bu ülkede fırsat eşitliğini henüz tam manasıyla sağlayabilmiş değiliz. Bir gencimiz okul okuduğunda, okuduğu okulun gereği olarak, kendi hayatını ve ideallerini gerçekleştirebileceği, eğer tahayyül edemiyorsa bu devletin sorunudur ve çözmesi gereken de devlettir. Fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırmamız lazım, gençlerimiz eğer geleceklerini başka ülkelerde arıyorsa suçlusu siyasetçilerledir. Bizim bunların yolunu açmamız gerekiyor. Girişimciliği, teşviki, üretimi, yatırımı teşvik etmesi gereken devletin kendisidir." ifadelerini kullandı.

"Nitelikli insan gücümüz artsın istiyoruz"

Ramanlı, "Bu imkânların azami derecede ortaya konulması lazım ama bunu yaparken de eğitimin de planlanması gerekiyor. Her isteyene istediği fakülteyi, istediği üniversiteyi açarsanız; ihtiyaçtan fazlasını ortaya koyarsanız, mezun olan gençler de kendi formasyonlarına uygun bir iş imkânı bulamazlarsa tabi ki soluğu yurt dışında alacaklardır. O halde bu plansızlık ve programsızlığın çaresine bakmalıyız. Evet, nitelikli insan gücümüz artsın istiyoruz ama nitelikli insan gücümüz kabiliyetlerini gerçekleştireceği ortamı bulamıyorsa bunu da oturup düşünmeliyiz." diye konuştu.

"Bilim insanları ve sektör temsilcileriyle bir araya gelip istihdam sorunlarını çözeceğiz"

Genç istihdamın plan ve programlar neticesinde çözülebileceğine değinen Ramanlı, "Dolayısıyla plansızlık, programsızlık bizim defterimizden çıkmalı, her işi 5 yıl, 10 yıl, 15 yıl ve 50 yıla göre programlamalıyız. Bunula beraber en önemli olan fırsat eşitliğinin de sağlanmasıdır. Gençlerimiz, fırsat eşitliğinin sağlandığını hissederse soluğu yurt dışında almaz. Somut adımlarla ve ihtiyaca yetecek miktarda teşvikleri ve ortamları kurmamız lazım. Bunun için bu işim paydaşlarını bulup bilim insanlarıyla ve sektör temsilcileriyle bir araya gelip bunu yapmamız gerekiyor." dedi. (İLKHA)






  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SİYASET Kategorisindeki Diğer Haberler
HÜDA PAR Batman İl Teşkilatının düzenlediği bayramlaşma programına, halk yo..
Seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere basınla buluşan Batman Milletvekili ..
Kayapınar Belde Belediye Başkanlığını, resmi olmayan sonuçlara göre HÜDA PA..
Batman'da yapılan oy sayım işlemlerinin ardından oy torbaları İl Seçim ..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, mezun..
Batman merkez, ilçe, köy ve beldelerde toplamda 411 bin 3 seçmen, bin 424 s..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=