Lütfen bekleyin..



Seçimden sonra altın fiyatları yükselir mi?

23 Mayıs 2023, 11:47 - Okunma: 1625

14 Mayıs seçimleri öncesi vatandaşların altına yoğun bir rağbet gösterdiğini belirten kuyumcular, 28 Mayıs'ta yapılacak ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle şu anda bir durgunluğun yaşandığını söyledi.

Altın fiyatlarının yükseleceği endişesiyle vatandaşların 14 Mayıs seçimleri öncesi altına bayağı rağbet gösterdiğini ifade eden kuyumcular, bu durumun şimdilerde ise tam tersi bir hal aldığını aktardı.

14 Mayıs seçimi öncesindeki yoğunluğun büyük oranda azaldığını dile getiren kuyumcular, altın ihtiyacı olan ve altına yatırım yapmak isteyen vatandaşların 28 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimini beklediğini kaydetti.

Halk arasında seçimden sonra altın fiyatlarının yükselebileceği endişesinin oluştuğunu vurgulayan kuyumcular, bu durumun şu an için doğru olmadığını belirtti.

14 Mayıs seçimi sonrası düşüşe geçen altın fiyatlarının önümüzdeki aylarda bir kez daha yükselebileceği öngörüsünde bulunan kuyumcular, altın almak veya satmak isteyen vatandaşlara tavsiyelerde bulundu.

Batman'da faaliyet gösteren kuyumcu esnafı Ramazan Şebay, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, 14 Mayıs seçiminden önce altına çok büyük bir rağbetin olduğunu söyledi.

Ramazan Şebay

"Fiyatın biraz daha düşmesini bekliyoruz"

Çoğu zaman oluşan yoğunluktan dolayı müşterilerine yetişemediklerini belirten Şebay, "Bunun tek sebebi ise seçimden çıkacak sonuçtu. Bu nedenle millet paniğe kapıldı. Bundan dolayı çok yüksek fiyatlardan altın almaya başladılar. Şu anda altın tam olarak fiyatını bulmuş değil. Biraz daha düşmesini bekliyoruz. Altın fiyatlarının yükselişi ise önümüzdeki haziran ayından sonra yani temmuz ayı başlarında olmasını bekliyoruz." dedi.

"Altın fiyatı makul bir seviyede duracaktır"

Seçimden önce altının gramı bin 500 lira seviyelerine kadar yükseldiğini aktaran Şebay, şöyle devam etti:

"Şu anda ise altının gramı bin 390 lira seviyelerine düştü. Arada gram başına 130 liralık bir fark oluştu. Bu da seçimden önce altın alan insanların zarar etmesi demektir. O zaman yüksek fiyattan altın alan vatandaşların altınlarını şu anda bozmamalarını tavsiye ediyorum. Vatandaşlar aldıkları altında zarar etmemesi için en az iki ay beklemelidirler. Şu anda ise altın piyasası 28 Mayıs seçiminden dolayı durgun. Vatandaş bir önceki seçimde yaptığı hatayı yapmak istemiyor. Kimsenin panik yapmasına gerek yok. Seçimden sonra da altın fiyatları makul sevilerde duracaktır."

Feyzi Şimşek

"Uzun vadede altın yükselecektir"

14 Mayıs seçimlerinden önce altının gram fiyatının bin 500 liranın üstüne çıktığını belirten bir diğer kuyumcu esnafı Feyzi Şimşek, "O zamanlarda vatandaş çok tedirgindi. Yalnız 14 Mayıs'tan sonra bir güven ortamı meydana geldiği için altının gramı bin 400 liranın altına düştü. Altın piyasası 28 Mayıs seçimi sonrasını bekliyor. Vatandaş seçimden sonra altın fiyatlarının daha sabit olmasını bekliyor. Şu an gramında 20-30 lira iniş çıkışlar oluyor ama aşırı bir yükseliş ya da düşüş olmuyor. Tabi uzun vadede altının yükseleceğini öngörüyorum. Altının uzun vadede güvenilir liman olduğunu düşünüyorum." ifadelerini kullandı.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Bir yılda tavuk eti fiyatlarına yüzde 150 zam yapıldığını belirten tüketici..
Ülke genelinde olduğu gibi Batman'da da kalifiye eleman sorununun yaşan..
Kırmızı et fiyatlarındaki artışın bir türlü durdurulamadığını belirten Batm..
Ramazan Bayramı sonrası düğün hazırlıklarına başlayan vatandaşlar soluğu ku..
Ramazan Bayramı'na iki gün kala çarşı pazarda yaşanan yoğunluktan memnu..
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yapt..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=