Lütfen bekleyin..



Tehlike oluşturan ağır hasarlı binaların acilen yıktırılması isteniyor

02 Haziran 2023, 14:35 - Okunma: 456

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerden biri olan Batman'da ağır hasar gören çok sayıda ev için yıkım kararı alındı. Çökme riski taşıyan ve endişeye neden olan binaların henüz yıktırılmaması vatandaşları ciddi anlamda tedirgin ediyor.

6 Şubat'ta meydana gelen depremden etkilenen illerden biri olan Batman'da da 100'ün üzerinde ev hasar gördü. Merkezde bulunan pek çok apartman ise ağır hasarlı olduğu gerekçesiyle boşaltıldı.

Çökme riski taşıyan bu binalara girişler yasaklanıp kapılarına uyarılar asıldı. Ağır hasarlı binaların önünden yayalar ve araçlar geçmeye devam ederken, çevre sakinleri ise binaların her an yıkılacağı endişesiyle her gün korkuyla yaşadıklarını belirtiyor.

Tehlike oluşturan ağır hasarlı binaların bir an önce yıktırılması gerektiğini ifade eden vatandaşlar, yetkililere seslerini duyurmaya çalışıyor.

Mehmet Sait Akgül

"Binanın içine hurdacılar, çocuklar, madde bağımlıları giriyor"

Depremde ağır hasar gören binadan çıkmak zorunda kalan Mehmet Sait Akgül, "Binamız depremde ağır hasar aldı ve boşaltıldı. Binamız şu anda talan edilmektedir. Binanın içine hurdacılar, çocuklar, madde bağımlıları giriyor. Polis hiçbir şey yapmıyor. Bu binanın her an yıkılma riski çok yüksek. Bina sakinleri korkudan binaya girmezken çoluk çocuktan burası geçilmiyor. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Yetkililerin bir an önce gerekli tedbirleri almalarını bekliyoruz. Bina ve dükkân sahipleri mağdur durumda. Deprem sürecinden beri 5 kuruş para bile alamayan arkadaşlarımız var." dedi.

Veysi Korkmaz

"Bir insan bina altında kalırsa bunun hesabını kim verecek?"

Yetkililerden ağır hasarlı binaların yıkılması için bir çare bulmalarını istediklerini vurgulayan Veysi Korkmaz, "Biz burada esnafız ve dükkânlarımız buradadır. Binaya tinerciler, esrarcılar ve giren çıkanın hesabı yok. Ağır hasarlı binanın önünden millet geçiyor. Her an her şey olabilir. Burada önlem alınmazsa olası çökmede vebali büyük olur. Bir insan bunun altında kalırsa bunun hesabını kim verecek? Yetkililerden talebimiz depremden dolayı ağır hasar gören bu binaya bir çare bulmaları ve kısa sürede yıkmalarını istiyoruz." diye konuştu.

Ayetullah Türeli

"Bu binalar her an yıkılabilir"

Boşaltılan binaların madde bağımlılarının meskeni haline geldiğini dile getiren Ayetullah Türeli, "6 Şubat tarihinde bölgemizde yaşanan depremden dolayı çoğu bina ya yıkıldı ya da ağır hasar gördü. Özellikle Batman'da da ağır hasar gören binalarımız var. Ağır hasarlı olduğu için boşaltılan bina uyuşturucuların meskeni haline gelmiş. Bu binalar her an yıkılabilir. Bina yol güzergâhında olduğu için gün içinde çok sayıda araç ve insan buradan geçmektedir." ifadelerini kullandı.

Selman Şen

"Binalar bir an önce kontrollü şekilde yıkılmalıdır"

Her gün ağır hasar gören bina önünden geçmek zorunda kaldıklarını ifade eden Selman Şen ise şunları söyledi:

"İlk günlerde binanın çevresinde önlem alındı ama yaklaşık bir aydır maalesef o da yok. Günde binlerce insan bu binanın önünden geçiyor ve büyük bir tehlike arz ediyor. En yakın zamanda ağır hasarlı bina için harekete geçilmesi gerekiyor. Çünkü başka bir depremin ne zaman olacağını bilemeyiz. Allah korusun bir deprem daha olursa neler olacağını da bilemeyiz. Çünkü bu bina çok riskli ve olası bir çökmede 10'larca insanın hayatına mal olabilecek şekilde tehlike arz ediyor. Kesinlikle en kısa sürede kontrollü bir şekilde buranın yıkılması lazım."

Metin Solmaz

"Millet korkuyla geçiyor"

Ufak bir depremde binaların yıkılması durumunda çevredeki evlere de büyük hasar verebileceği endişesi taşıdıklarını belirten Metin Solmaz, "Depremden dolayı bu bina ağır hasar aldı ve boşaltıldı. 3-4 aydır yıkılma emri gelmesine rağmen bir türlü yetkililerden haber alamadık. Yıkılacağını söylediler ama halen yıkılmadı. Millet buradan korkuyla geçiyor. Binanın etrafındaki komşular bile bina her an yıkılabilir diye korkudan evlerine giremiyorlar. Bir deprem daha olursa çevredeki evlerde hasar görür. Valilikten isteğimiz ağır hasarlı binanın en kısa zamanda yıkmalarıdır." dedi.

"Daha büyük faciaya sebep olmadan bina yıkılmalı"

Hasarlı binaların yıkılmasını isteyen Kübra Çelik de şunları kaydetti: "Ağır hasarlı binanın hemen yan tarafında çalışıyorum ve bu bina bizim için de çok büyük bir tehlike arz ediyor. Yetkililer ise ağır hasarlı binanın yıkılması için şu ana kadar herhangi bir girişimde bulunmadı. Halen ağır hasarlı binaları kontrollü bir şekilde yıkmamaları ve insanları tehlikeye atmaları çok kötü bir durum. Daha büyük facialara sebep olunmaması adına bu binanın bir an önce kontrollü bir şekilde yıkımını talep ediyoruz."(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Deniz ve çay balıklarında av yasağının başlamasını değerlendiren balık satı..
Batman'da bir şahıs üzerinde yapılan aramada, tarihi eser olduğu değerl..
Batman'da iki günlük güneşli havanın ardından tekrar başlayan kısa süre..
Ramazan Bayramı tatili için şehir dışından Batman'a gelen vatandaşlar, ..
Batman'da bir otomobil ile minibüsün çarpışması sonucu yaşanan kazada 3..
Batman'da yanlış aşı yapıldığı iddiasıyla 30 keçisinin telef olduğunu b..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=