Lütfen bekleyin..



Ailelere önemli çağrı: İyilikleri için çocuklarınızı mutlaka yaz Kur'an kurslarına gönderin!

17 Haziran 2023, 10:40 - Okunma: 445

Her sene milyonlarca çocuğun Kur'an-ı Kerim ve temel dini bilgiler öğrendiği Yaz Kur'an kursları 3 Temmuz Pazartesi günü başlıyor. Ailelerin, müracaatın 19 Haziran-10 Temmuz tarihlerinde yapılacak olan kurslara çocuklarını kayıt yaptırmalarını unutmamaları gerektiği bildirildi.

Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Ahmet Cihan, yaptığı açıklamada, hayırlı nesiller yetiştirmeye katkı sağlayacak ve çocukları Kur'an ile Peygamber Efendimizin örnek hayatıyla buluşturacak bir zaman diliminin daha başladığını söyledi.

Cihan, geleceğin teminatı olan çocukları hep birlikte şefkatle ellerinden tutup Kur'an-ın bereketli ortamı ile buluşturmak gerektiğini belirtti.

Her yıl yaz mevsiminde milyonlarca çocuğun Kur'an-ı Kerim ve dini bilgileri öğrendiği yaz Kur'an kurslarının ülke genelinde 3 Temmuz Pazartesi günü başlayıp 11 Ağustos Cuma günü sona ereceğini hatırlatan Cihan, anne ve babaları çocuklarını yaz Kur'an kurslarına göndermeye çağırdı.

Ahmet Cihan

"Kur'an-ın rahmet yüklü mesajını yavrularımıza öğretmeliyiz"

Kur'an-ı Kerimin, Allah'ın Müslümanlara en büyük hediyesi olduğunun altını çizen Cihan, "Kur'an-ı Kerim, Sevgili Peygamberimizin bize bıraktığı en yüce emanettir. Bu yüzden müminler olarak zihnimizi ve gönlümüzü onun ışığıyla aydınlatırız. Günümüzü ve yarınımızı onun rehberliğinde inşa ederiz. Kur'an-ın rahmet yüklü mesajlarını, helal ve haramlarını göz aydınlığımız olan yavrularımıza da öğretmek için gayret göstermeliyiz." dedi.

"Kur'an ve camiyi çocuklarımıza sevdirmek için bu kurslar fırsattır"

Yaz kurslarının iyilik için önemli bir kapı olduğuna işaret eden Cihan, "Allah’ın kitabını öğrenmek, İslam’ın esas inançlarını bilmek, her Müslüman’ın temel görevidir. Günümüzde, ahlaksızlık ve her türlü gayrı meşru kötülüklerin yaygınlaştığı bir dönemde anne ve babalar olarak çocuklarımıza sahip çıkmak, onları en güzel bir şekilde yetiştirmek, Peygamberimizin hayatını öğretmek, manevi değerlerimizle tanıştırmak, İslam’ı, Kur'an-ı ve camiyi çocuklarımıza sevdirmek zorundayız. Bunun için yaz Kur’an kurslarını fırsat bilelim. Çocuklarımızı yaz Kur'an kurslarına gönderelim." diye konuştu.

"Çocuklarımız sevgi, saygı, nezaket ve iyilik gibi ahlaki değerlerle tanışacaklar"

Camiye giden çocukların sosyal medyanın pençesinden kurtulacağını vurgulayan Cihan, "Çocuklarımız tertemiz zihinlerini, hidayet kaynağı Kur’an’la besleyerek Peygamber sevgisini, Sahabe sevgisini, anne ve babaya saygı, merhamet ve şefkat duygusunu, İslam’ın temel dini bilgilerini ve ahlaki değerleri en doğru yöntemlerle öğrenme imkânı bulacaktır. Sevgi, saygı, nezaket ve iyilik gibi ahlaki değerlerle tanışacaklardır. Yürekleri İslam’ın aşkı, birlik, kardeşlik, yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma duygularıyla dolacaktır." ifadelerini kullandı.

"Cami cemaati ve ebeveynlerden isteğimiz, çocukları camilerden uzaklaştırıp soğutmasınlar"

Cami cemaati ile anne ve babalara çağrıda bulunan Cihan, son olarak şunları söyledi:

"Cami cemaatimiz ve ebeveynlerden isteğimiz, çocukları camilerden uzaklaştırıp soğutmasınlar. Camilere geldiklerinde oynayıp gülsünler. Oynayarak öğrenmelerine devam etsinler. Hocalarımız ve din görevlilerimiz de bu konuda geniş davransınlar. Çocuklarla ilgilensinler. Çocukların yetişebilmesi, dini eğitimi alabilmesi, camilerle kaynaşması için ilgi gereklidir."(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=