Lütfen bekleyin..



Umut Kervanı hayırseverlerin kurbanlarını kesmeye başladı

28 Haziran 2023, 10:30 - Okunma: 658

Her yıl binlerce ihtiyaç sahibi aileye kurban eti ulaştıran Umut Kervanı, bu bayram da binlerce ihtiyaç sahibi aileye kurban eti ulaştırmayı hedefliyor.

Batman Umut Kervanı, her bayram olduğu gibi bu Kurban Bayramı'nda da kurban bağışı kampanyasıyla bağışlanan kurbanları kesmeye başladı.

Canlı Hayvan Pazarı'nda kurban kesimine başlayan Umut Kervanı, hem hayırseverlerin bağışladığı kurbanları hem de kurbanlarını kestirmeye getiren vatandaşların kurbanlarını kesiyor.

Hijyenik bir ortamda uzman kişiler tarafından tekbir ve salavatlar eşliğinde kesilen kurbanlar, parçalanarak paketleniyor.

Umut Kervan'ının kurban kesimi ve vekâlet kabul etme çalışmalarının, bayramın 4'üncü günü ikindi namazına kadar devam edeceğini belirten Umut Kervanı Batman Yönetimi Kurulu Üyesi Nurettin Teymur, vatandaşlara kurban bağışı çağrısında bulundu.

"Bayramın 4'üncü gününe kadar da kardeşlerimizden vekâletlerini bekliyoruz"

Kendilerine verilen vekâletlerle 4 gün sürecek olan kurban kesimine başladıklarını belirten  Teymur, "Bu yılda Umut Kervanı olarak kurbanlarında bizleri vekil eden kardeşlerimizin vekâletlerini yerine getirmek için kurban kesim alanına geldik. Elhamdülillah kurbanlarımızı kesmeye başladık. Vekâletler doğrultusunda Allah nasip ederse bayramın 4'üncü gününe kadar da kardeşlerimizden vekâletlerini bekliyoruz." dedi.

"Yıl içerinde evlerine kırmızı et giremeyen kardeşlerimiz var"

Bayramdan bayrama evlerine et giremeyen ailelerin olduğunu anımsatan Teymur, "Umut Kervanı'na kayıtlı binlerce yardıma muhtaç ailelerimiz var. Bu ailelerimizin gözleri yollarımızda bizleri bekliyorlar. Çünkü yıl içerinde evlerine kırmızı et giremeyen kardeşlerimiz var. Kurban vekâletlilerinizi Umut Kervanı aracılığıyla bizde kayıtlı bulunan 15 bin yakın aileye elimizden geldiği kadar bizlere gelen kurban etlerini ulaştıracağız. Bayramın 4'üncü ikin namazı vaktine kadar kurban vekâletlerini alıyoruz. Rabbim şimdiden kestiğiniz ve keseceğiniz kurbanlarınızı kendi dergahında kabul etsin." diye konuştu. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Psikolog Yasir Atalay, okulların kapanmasıyla birlikte çocukların teknoloji..
Cuma Hutbelerinde “Düğün Yapmanın da Bir Âdâbı Vardır” konusu işlendi...
Yaz aylarının kavurucu sıcaklarının etkili olduğu Batman'da, serinlemen..
Batman Belediyesi, Kurban Bayramı boyunca şehir içi otobüs hizmetlerini ücr..
Aile Terapisti Çimen Kaya, artan boşanma oranları, sosyal medya etkisi ve B..
Batman Umut Kervanı, Kurban Bayramı'nda kurban kesimi ve dağıtım çalışm..

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=