Lütfen bekleyin..



Sağlık-Sen Batman Şb. Bşk. Dursun: Adilane bir hak yararlanması talep ediyoruz

03 Temmuz 2023, 14:40 - Okunma: 2337

​Sağlık-Sen Batman Şubesi memur maaş zamlarıyla ilgili yaptığı kitlesel basın açıklamasıyla hükümete çağrıda bulunarak maaşların iyileştirilmesini istedi.

Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde sağlık çalışanlarının katılımıyla gerçekleştirilen kitlesel basın açıklamasını Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı İbrahim Halil Dursun okudu.

Çalışan kesimler arasındaki son zam düzenlemeleri ile kamudaki adil ücret dengesini bozmuş olduğunu aktaran Dursun, ağır şartlarda mücadele eden sağlık çalışanları ücret skalasında diplere düştüğünü belirtti.

Hayat pahalılığı ve alım gücünün aynı oranda düşmesi sağlıkçılarını zor durumda bıraktığını ifade eden Dursun, "Çalışan kesimler arasındaki son zam düzenlemeleri kamudaki adil ücret dengesini bozmuş ve bu ağır şartlarda mücadele eden sağlık çalışanları ücret skalasında diplere düşmüş, sağlıkçının adeta kolu kanadı kırılmıştır. Çarşı pazar ve market raflarındaki yüksek fiyatlar sağlık çalışanlarımızı kara kara düşündürmekte, hayat pahalılığı ve alım gücünün aynı oranda düşmesi de sağlıkçılarımızı geçim derdine sokmaktadır." ifadelerini kullandı.

"Adilane bir hak yararlanması talep ediyoruz"

Açıklamanın devamında Dursun, "Saydıklarımız ve sair sebeplerle açıkça görülmektedir ki; insan onuruna yaraşır bir yaşam ve sağlıklı bir kamu hizmetinin yürütülebilmesi açısından yoksulluk sınırı üstünde ve tek kalemde maaş dışında hiçbir zam düzenlemesinin, sağlık çalışanlarını mali açıdan bulundukları yoksulluk çukurlarından kurtaramayacaktır. Fiyat istikrarının korunduğu, alım gücünün yükseldiği bir piyasa ve yaşam koşullarında ortaya çıkacak reel politika ve uygulamalarla iş hayatımızın daha yüksek bir refaha kavuşması dileğimizle birlikte, biz sağlıkçılar toplumsal refahtan bu dönemde adilane bir yararlanma hakkı talep ediyoruz." dedi.

"Gelir dağılımında adaleti sağlayacak bir artış bekliyoruz"

Dursun, "Sağlık çalışanları olarak beklentilerimiz, taleplerimiz ve sorunlarımız var. Aynı zamanda devletimizin; enflasyonist dalgaya karşı bizleri koruyacak, gelir dağılımında adaleti sağlayacak ve gelir grupları arasındaki makası düzenleyecek kudrete sahip olduğunun da farkındayız. Sağlık profesyonellerimizin ve sosyal hizmet çalışanlarımızın refah seviyesinin yükseldiği, kriz, enflasyon ve faiz ekonomisinden hep beraber kurtulduğumuz, ülkemizin müreffeh bir toplum nizamına eriştiği, milletçe birlik ve beraberliğimizin perçinlendiği yarınların hayali üzere geleceğe ümitle bakıyoruz." şeklinde konuştu.  (İLKHA)









  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Her ne kadar Türkiye'de yerli sıtma vakası görülmese de yurt dışı kayna..
Batman'da ilkokul öğrencilerine, diş sağlığı bilincinin oluşması amacıy..
İluh Devlet Hastanesine Atanan Göz Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Doruk Can S..
Özellikle aşılama takvimini tamamlayan çocukların hastalıklar sonucu oluşab..
Batman'da, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığına bağlı Türkiye Sağlık..
İç Hastalıkları Uzmanı Doktor İdris Baydar, bahar döneminde artan yorgunluk..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=