Lütfen bekleyin..



Milli Eğitim Bakanının 'karma eğitim' açıklamasına eğitimcilerden destek

12 Temmuz 2023, 15:34 - Okunma: 1454

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in "ailelerin okula göndermediği kız çocuklarının okullaşmasını sağlamak için gerekirse kız okulları da açabilecekleri" açıklamasına eğitimcilerden destek geldi.

Karma eğitim hakkında açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı bir canlı yayında "Kız çocuklarını okula göndermeyen ailelerin en baştaki argümanı, 'Ben çocuğumu erkeklerle aynı okula göndermek istemiyorum' oluyor. Şimdi benim Milli Eğitim olarak birincil hedefim ne? Kız çocuklarının okullaşması sağlamak. O zaman veliyi ikna etmek için biz, gerekirse kız okulları da açabilmeliyiz, veli isterse çocuğunu kız okullarına gönderebilmeli, isterse erkeklerin gittiği okullara gönderebilmeli." açıklamasında bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Tekin'in 'karma eğitim' açıklamasına destek veren Batman Eğitimciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi, Eğitimci-Yazar Kenan Çaplık, İLKHA muhabirine konuşarak karma eğitimin öğrenciler üzerinde oluşturduğu olumsuzluğa dikkat çekti.

Karma eğitimin çocukların başarısını ciddi anlamda etkilediğini ve başarı seviyesini düşürdüğünü belirten Çaplık, birçok Avrupa ülkesinde, kız ve erkeklerin ayrı okuduğu lise ve ortaokullarının bulunduğunu ifade etti.

Türkiye'de bir an önce karma eğitim sisteminin kaldırılıp kız ve erkeklerin ayrı okullarda eğitim görmesinin önünün açılması gerektiğini vurgulayan Çaplık, bunun için Türkiye'de altyapı, personel ve öğretmen yeterliliğinin mevcut olduğunu kaydetti.

"Karma eğitim bir yara olarak duruyor"

Karma eğitim eskiden beri Türkiye'de dayatılan bir sistem olduğunu belirten Çaplık, "Bu sistem fıtrata aykırı olduğu için Türkiye'de eskiden beri eğitim sistemimizde bir yara olarak durmaktadır. Karma eğitimin bir çözüme kavuşturulması gerekiyor. Elbette Sayın Bakanımızın bu hususta yapmış olduğu açıklama yerinde bir teşhistir ve bu soruna çözüm bulunması noktasında hemen uygulamaya konulmalıdır." dedi.

"Karma eğitim çocukların başarısını olumsuz etkiliyor"

Karma eğitim sistemine son verilmesine yönelik acilen adım atılması gerektiğini vurgulayan Çaplık, şöyle devam etti:

"Halkımızın ekseriyetinin karma eğitimden yana ciddi problemleri vardır. Karma eğitim çocukların başarısını ciddi anlamda etkilediği ve başarı seviyesini düşürdüğü hepimizin malumudur. Birçok Avrupa ülkesinde, özellikle Japonya'da kız lise ve ortaokullarının bulunduğunu çoğu insan bilmektedir."

"Türkiye'de karma eğitim artık kaldırılmalıdır"

Karma eğitimin kesinlikle Türkiye'de ortadan kaldırılması, ülkenin her yerinde kız ve erkek lise ile ortaokullarının yaygınlaştırılıp acilen uygulamaya konulmasını istediklerini belirten Çaplık, "Bunun için Türkiye'de altyapı, personel ve öğretmen yeterliliği mevcuttur. Acil olarak Türkiye'de karma eğitimin kaldırılması, insan fıtratına uygun olan kız ve erkeklerin ayrı okullarda eğitim görmesinin sağlanması en büyük talebimizdir. Bu hususta bürokrasinin gerekli hassasiyeti göstermesini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Kur'an'ı Kerim'i güzel okuma ve hafızlık yarışmasının bölge fin..
Cep telefonu başta olmak üzere aşırı dijital ekran kullanımının öğrencileri..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=