Lütfen bekleyin..



BÜ Dağcılık Topluluğu 15 Temmuz etkinlikleri kapsamında Kösedağ'a tırmandı

17 Temmuz 2023, 14:15 - Okunma: 555

Batman Üniversitesi, 15 Temmuz etkinlikleri kapsamında “Kösedağ’a Tırmanışı” etkinliğini gerçekleştirdi.

15 Temmuz Cumartesi günü gerçekleşen etkinliğe, Batman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Sekreteri Yasin Çınar ve Batman Üniversitesi Dağcılık Topluluğu üyeleri katıldı.

"15 Temmuz, hainlere karşı milletimizin bayrağına ve ezanına sahip çıktığı, darbeye karşı darbe yaptığı gündür"

Günün anlam ve önemi ile ilgili konuşan Çınar, "15 Temmuz, hainlere karşı milletimizin bayrağına ve ezanına sahip çıktığı, darbeye karşı darbe yaptığı gündür. Azîz milletimiz kendi iradesine ve varlığına kasteden bu hain darbe teşebbüsüne karşı birlik olarak tarihte eşi benzeri olmayan bir destan yazarak vatanına sahip çıkmıştır." dedi.

15 Temmuz gecesi hain darbe girişimine karşı mücadelede canlarını feda edenlere Allah'tan rahmet, gazilere de sağlık ve afiyet dilediğini belirten Çınar, "Ayrıca gösterdiği büyük cesaret, feraset ve direnişten dolayı aziz milletimizin her bir ferdine ayrı ayrı teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

"15 Temmuz, destanlara bir yenisini ekleyişinin yıldönümüdür"

Etkinlik hakkında konuşan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, "15 Temmuz, yaşadığımız ihanetin ve aynı gün gelen kurtuluşun, yepyeni bir iman ve ruhla yeniden dirilişin, milletin, cesareti ve kararlılığı ile vatanını savunmasının, ihanete karşı tek yürek halinde direnişinin, bir milletin destan yazışının, tarih boyunca yazdığı destanlara bir yenisini ekleyişinin yıldönümüdür." dedi.

15 Temmuz’un farklılıkların bir yana bırakıldığı, her kesimden insanın vatan savunması için bir araya geldiği, tek yürek olduğu, kardeşliğin, bir olmanın, birlik olmanın ne kadar önemli olduğunu hatırladığımız günün yıldönümü olduğunu söyleyen Demir, 15 Temmuz vesilesiyle tarih boyunca vatan için, din için, millet için, bağımsızlığımız için canlarını feda etmiş tüm şehitlere Allah'tan rahmet dilediğini ifade etti.

Demir, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen 'Kösedağ’ı Tırmanışı' etkinliğinde emeği geçen İslami İlimler Fakültesi Sekreteri Yasin Çınar'a ve Batman Üniversitesi Dağcılık Topluluğu üyelerine teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=