Lütfen bekleyin..



Batman Üniversitesinde lisansüstü eğitim programları artırıldı

10 Ağustos 2023, 18:05 - Okunma: 2173

Batman Üniversitesi bünyesindeki lisansüstü eğitim programı sayılarında artış sağlandığı belirtildi.

Farklı bilim dallarında yer alan 6 tezli yüksek lisans, 1 tezsiz yüksek lisans ve 12 ikinci öğretim tezsiz yüksek lisans olmak üzere toplam 19 yüksek lisans programının açılmasının Yükseköğretim Kurulunca uygun görüldüğü ifade edildi.

Batman Üniversitesinde Arap Dili ve Belagatı, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Kelam ve İslam Mezhepleri Tarihi, Felsefe ve Din Bilimleri, Sosyoloji, Karşılaştırmalı Edebiyat tezli yüksek lisans ile Felsefe ve Din Bilimleri tezsiz yüksek lisans programları açıldı.

Bununla birlikte Arkeoloji, Ekoturizm Rehberliği, Uluslararası İlişkiler, Kimya, Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Sanat Tarihi, İslam Tarihi ve Sanatları, Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyoloji ve Karşılaştırmalı Edebiyat ikinci öğretim tezsiz yüksek lisans programları da açıldığı belirtildi.

"Akademik alanda gelişimlerini çok önemsiyoruz"

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir yaptığı açıklamada öğrencilerini geleceğe hazırlayan bir üniversite olarak lisansüstü eğitim imkânlarıyla geleceğin bilim insanlarını yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Öğrencilerin sadece lisans eğitimiyle yetinmemelerini aynı zamanda lisansüstü eğitimler ile akademik alanda gelişimlerini çok önemsediklerini belirten Rektör Demir, alanında uzman bireyler yetiştirilmesi için lisansüstü programların çok önemli olduğuna dikkat çekti.

Lisansüstü eğitimin akademik etkilerinin yanı sıra ilimize sosyal, teknolojik ve sanayi alanlarında önemli katkılar sunacağını ifade eden Rektör Demir, enerji alanında ihtisaslaşan bir üniversite olarak bu alanda çeşitli lisansüstü programlar açarak paydaşlar ile beraber Batman’ın gelişimine destek vermeye devam edeceklerini sözlerine ekledi. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Kur'an'ı Kerim'i güzel okuma ve hafızlık yarışmasının bölge fin..
Cep telefonu başta olmak üzere aşırı dijital ekran kullanımının öğrencileri..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=