Lütfen bekleyin..



Batman'da Perseid meteor yağmuru gözlem şenliği düzenlendi

14 Ağustos 2023, 16:55 - Okunma: 195

Batman'da ilki düzenlenen ve astronomi alanında ilk adımların atıldığı etkinlik kapsamında tüm dünyada gözlemlenen Perseid Meteor Yağmuru Gözlem Şenliği düzenlendi.

Batı Raman Dağı'nda gerçekleştirilen gözlem etkinliğine Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, akademik ve idari personel yanında vatandaşlarda katıldı.

Kuyruklu yıldızdan kopan parçaların dünya yörüngesi ile birleşmesi ile meydana gelen olaya Perseid meteor yağmuru olayını izlemek için bir araya gelenler teleskop aracılığıyla meteor yağmurunu gözlemlemeye çalıştı.

Küresel anlamda olan her etkinlikte Batman'ın adının geçmesini hedeflediklerini belirten Rektör Demir, "Kampüsümüzde, Hasankeyf, Beşiri, Sason, Kozluk ve Gercüş’te bunları her sene farklı bir ortamda, havanın el verdiği ölçüde ve gözlemlerin yapılabileceği açılarda bunları yerine getirmeyi amaçlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Üniversitenin Beşiri Organize Sanayi Bölgesi Yüksekokulunda görev alan Doç. Dr. Ali İhsan Keskin, Perseid meteor yağmurlarının kısa sürede bir arada görülmesine neden olduğu için önemli olduğunu belirtti.  

Dr. Öğretim Üyesi Kadri Kurt ise "Bunu devam ettirirken sadece Batman özelinde kalmayacağız. Türkiye’nin bütün araştırmacılarını üniversitelerinden gözlem yapmak isteyen bilim insanlarını Batman’da, Batı Raman Dağı, Hasankeyf’te ve değişik ilçelerimizde ağırlamak istememizden kaynaklıdır." dedi. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
ÇEVRE Kategorisindeki Diğer Haberler
Havaların ısınmasıyla sebze ve meyve fideleri toprakla buluşmaya başladı. B..
Tarımla geçimlerini sağlayan Batman merkeze bağlı Balpınar beldesindeki çif..
Batman'da bir iş yerinde satışı yasak olan hayvanlar arasında bulunan 3..
Batman'ın Hasankeyf ilçesine özgü "Mehina Sarımsağı" coğrafi ..
Yaklaşık 17 yıldır kelebekler üzerine araştırmalar yürüten Batman Üniversit..
Bu sene hububatta yüksek bir rekolte beklediklerini belirten Batman Ziraat ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=