Lütfen bekleyin..



Okul kantinlerinde sağlıksız gıda satışı yapılıyor mu? Kantinciler ne diyor?

09 Eylül 2023, 15:10 - Okunma: 2131

Kantinciler Federasyonu Batman İl Temsilcisi Sıddık Biçim, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı özel ve resmi okulların bünyesinde faaliyet gösteren kantin işletmelerinde öğrencilerin sağlığını tehlikeye sokacak hiçbir gıdanın satışının yapılmadığını söyledi.

Kantinlerin ilgili kurumlar tarafından sık sık denetime tabi tutulduklarını, sağlıksız hiçbir ürünün satışının ise yapılmadığını belirten Biçim, bununla ilgili kantin işletmecilerine belli periyotlarla hijyen eğitimleri verdiklerini ifade etti.

Sürekli denetlemeye hazır bir şekilde beklediklerini, denetlenecekmiş gibi hijyenik bir ortamda hizmet vermeye çalıştıklarını dile getiren Biçim, kendi çocuklarına yedirmedikleri bir şeyi kantinlerde satışa sunmadıklarını kaydetti.

Sıddık Biçim

"Raflarımızda çocuklarımızın sağlığını etkileyecek olumsuz ürün yok"

Kantinciler olarak 2023-2024 yeni eğitim öğretim yılı için tüm hazırlıklarını tamamladıklarını belirten Biçim, "Ürünlerimizi raflarımıza dizdik. Gereken hijyen temizliğimizi yaptık. Raflarımızda çocuklarımızın sağlığını etkileyecek herhangi bir olumsuz ürün bulunmamaktadır. Bununla ilgili tüm meslektaşlarımızla beraber kendimizi her geçen gün geliştiriyoruz." dedi.

"Çocuklarımıza hizmet etmek için buradayız"

Tüm kantin işletmecilerine hijyen eğitimi ve seminerlerini verdiklerini ifade eden Biçim, şöyle devam etti:

"Bir kantinde ufak bir sorun çıktığında bizim bunu genellemememiz lazım. İl bazında bütün kantinlerin kötü olduğu anlamına gelmiyor. Bizler pandemi döneminde en çok etkilenen sektörlerin başında geliyoruz. Arkasından gelen ekonomik kriz bizleri çok etkiledi. Her şeye rağmen ayaktayız ve geleceğiz olan çocuklarımıza hizmet etmek için buradayız."

"Alnımızın akıyla çıkacağız"

Kantincilerin önlüklerini giymek için sabırsızlandığını dile getiren Biçim, "Eldiven, bone her şey hazır. Çocuklarımızın okula başlamasını bekliyoruz. Allah'ın izniyle şu ana kadar olduğu gibi şimdi de alnımızın akıyla çıkacağız. Yalnız pandemiden sonra gelen ekonomik kriz bizleri etkilediğinden dolayı şu an devletin bize sunduğu bir imkan var. Kira artış oranlarının yüzde 25 sınırlamasıyla ilgili. Bu maalesef yansıtılmıyor." diye konuştu.

"Türkiye'de en çok denetlenen meslek dalı biziz"

Kira artışlarının yüzde 100'ü bulduğunu ve bu durumun kendilerini olumsuz yönde etkilediğini vurgulayan Biçim, "Milli eğitim camiasından ricamız bizleri sadece para gözüyle görmesinler. Bizleri çocuklarımıza iyi hizmet veren bir kantin işletmecisi olarak görsünler. Türkiye'de en çok denetlenen meslek dalı bizimki. Gerek İl Sağlık Müdürlüğü gerek Tarım ve Orman Müdürlüğü gerek Milli Eğitim Müdürlüğü gerek zabıta ekipleri ve gerekse de okul idaresi her ay denetliyor." ifadelerini kullandı.

"Her an denetlenecekmiş gibi hijyenik bir ortamda hizmet vermeye çalışıyoruz"

Sürekli denetlemeye hazır bir şekilde beklediklerini ifade eden Biçim, son olarak şunları söyledi:

"Her an denetlenecekmiş gibi hijyenik bir ortamda hizmet vermeye çalışıyoruz. Kantinciler olarak ana prensibimiz, kendi çocuklarımıza yedirmediğimiz bir şeyi hiçbir şekilde biz kantinimizde satışa sunmuyoruz. Bu doğrultuda da işimize devam edeceğiz." (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Kur'an'ı Kerim'i güzel okuma ve hafızlık yarışmasının bölge fin..
Cep telefonu başta olmak üzere aşırı dijital ekran kullanımının öğrencileri..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=