Lütfen bekleyin..



Molla Şimşek: Alimlerimizle 2 gün boyunca toplumsal sorunları konuşacağız

26 Eylül 2023, 15:35 - Okunma: 400

​​​​​​​İTTİHADUL ULEMA' nın düzenleyeceği 8'inci Alimler Buluşması öncesinde program ile ilgili bilgi veren Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, toplumun her kesiminin mustarip olduğu konuları tespit edip gündemlerine alacaklarını belirtti.

Alimler ve Medreseler Birliği, daha önceki yıllarda gerçekleştirdiği alimleri buluşmasının 8'inci oturumunu 30 Eylül-1 Ekim tarihlerinde Diyarbakır'da düzenleyecek.

Başta Türkiye ve Irak olmak üzere dünyanı farklı coğrafyalarından yüzlerce ulemanın bir araya geleceği program hakkında konuşan İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, 2 gün sürecek programda daha çok toplumun rahatsız olduğu bazı olay ve gelişmeleri masaya yatırılacağını, söz konusu sorun ve sıkıntıların çözümünde kimin nasıl bir rol alacağının konuşulacağını söyledi.

Yaklaşık 8 senedir bu toplantıları düzenlediklerini dile getiren Molla Şimşek, "İslam coğrafyasının dört bir yanındaki değerli ulemalarını çağırıyor, davet ediyoruz. Toplumun her kesiminin mustarip olduğu konuları tespit ediyor, gündemimize alıyoruz." dedi.

Toplantıda konuşulacak konuların başlıklarını sıralayan Molla Şimşek, "Bu yılda inşallah gerek ferdi gerek ailevi ve gerekse kadın, genç, siyasi, İslam alemindeki tefrikalar, İslam'a yönelik yapılan hakaretler gibi meseleleri alimlerimiz konuşacak; bu sorunlar için neler yapılabilir, ulemanın ve Müslümanların görevleri nelerdir, sorunların çözümü için nasıl hareket edilmeli ve kim ne yapabilir konularını 2 gün boyunca işleyeceğiz. Çok değerli hocalarımız söz konusu bu meselelerin çözümüne yönelik görüşlerini dile getirecektir." ifadelerini kullandı.

Molla Şimşek, "Bu toplantımızın hem İslam alemi hem ulemalarımız hem Müslüman halkımız açısından birlikteliğimize, vahdete, kardeşliğe, oluşan bu bela ve musibetlerin kalkmasına vesile olmasını temenni ediyoruz. Programımıza Türkiye ulemasının yanı sıra Irak başta olmak üzere İran Kürdistanı, Suriye, Mısır, Filistin, Ürdün, Kuveyt gibi ülkelerden alimlerimiz iştirak edeceklerdir." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=