Lütfen bekleyin..



BESO Başkanı Çiftçi: Gençlerimizi ahilik ahlakıyla yetiştirelim

01 Ekim 2023, 10:17 - Okunma: 427

Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, Ahilik Haftası sebebiyle katıldığı seminerde, gençlerin ahilik ahlakıyla yetiştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, Batman Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen Ahilik Haftası'nda öğrencilere yönelik seminer verdi.

Günün anlam ve önemi hakkında konuşmalarda bulunan Çiftçi, ahiliğin ne olduğu, prensipleri ve kazançları hakkında konuştu.

"Borç vermek sadakadan daha hayırlıdır"

Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi

Şahsi görüşünün, ahiliğin Arapça kökenli ve kardeşlikten geldiğini ve kardeşliğin ise her şeyden önce geldiğini belirten Çiftçi, "Kardeşlik her şeyden önce gelir. Bununla beraber birlik ve beraberlik de gelir. Ahilik de yardımlaşma ve birlik beraberlik anlamında etkili bir alandır. Tarihte ahilik teşkilatının yaptığı işi, günümüzde Esnaf ve Sanatkârlar Odası aynı prensiplerle icra etmelidir. Ahilik teşkilatının tüm kural ve prensiplerini İslam ahlakından aldığını çok net görüyoruz. Biz esnaflar, sanatkârlar ve tüccarlar olarak günümüzde de aynı prensip ve ahlakla hareket edersek başarılı olacağımızdan şüphem yoktur. Ahilikte kaliteyi artırmakta rekabet vardır ama bu rekabet birbirlerini batırmada yoktur. Ahilikte borç verme ve almak için Karz-ı Hasen yapmak vardır, yani borcu olan ihtiyaç sahibi kişiye haramlardan uzak durması ve harama bulaşmaması için ihtiyacını giderecek meblağı faizsiz olarak ve sırf Allah rızasını kazanmak için temin etmektir. Peygamberimizin hadisinde de bize vurguladığı 'Borç vermek sadakadan daha hayırlıdır' sözlerinin olduğunu unutmamalıyız." ifadelerini kullandı.

"Zamanınızı boşa harcamayın ve kıymetini çok iyi bilerek değerlendirin"

Çiftçi, seminerin sonunda gençlere tavsiyelerde bulunarak, "Gençlerimiz, çocuklarımız ve öğrencilerimiz kendilerini iyi yetiştirmelidirler. Çünkü sizler geleceğin esnafı, tüccarı, mühendisi, doktoru vb. yöneticileri olacaksınız. Siz gençler bizim geleceğimizsiniz ve sizlerden beklentimiz çoktur. Zamanınızı boşa harcamayın ve kıymetini çok iyi bilerek değerlendiriniz." dedi. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=