Lütfen bekleyin..



Binlerce Batmanlı Gazze'deki hastane saldırısını protesto için ayaklandı

18 Ekim 2023, 01:10 - Okunma: 301

Batman'da binlerce kişi, siyonist işgal rejiminin Gazze'deki hastane katliamına tepki göstermek için toplandı. Yüzlerce Filistinlinin katledildiği hastane saldırısını lanetleyen öfkeli kalabalık, basın açıklamasının ardından yürüyüş gerçekleştirdi.

Batman'da 50'yi aşkın İslami STK'nın öncülüğünde bir araya gelen binlerce kişi, akşam saatlerinde siyonist işgal rejimi tarafından Gazze'deki hastaneye yönelik düzenlenen ve yüzlerce Filistinlinin katledildiği saldırıyı protesto etti.

Atatürk Parkı'nda STK'lar tarafından düzenlenen kitlesel basın açıklamasına katılan öfkeli kalabalık, işgal rejimine yönelik lanet sloganları attı.

Siyasi parti başkanlarının da destek verdiği basın açıklamasında Filistin ve Tevhid bayrakları açan kalabalık, sık sık tekbir getirdi.

"Sözün bittiği yerdeyiz"

Kur'an'ı Kerim tilavetiyle başlayan basın açıklamasını STK'lar adına okuyan Şehmuz Önlü, "Her savaşın bir hukuku vardır. Bütün mahlukatlarda bir denge vardır. Fakat kandan beslenen bu örgüt vahşetini sınırlayacak hiçbir değere, hukuka sahip değildir. Onun için sözün bittiği yerdeyiz. İsrail soykırımcıdır. İsrail kandan beslenen bir terör şebekesidir. Elbette yerle yeksan olacaktır." dedi.

Ardından bir konuşma yapan İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Osman Teyfur, Kudüs davasının tüm Müslümanların davası olduğunu, bu yüzden her Müslüman'ın Mescid-i Aksa'ya, Kudüs'e sahip çıkması gerektiğini söyledi.

"Sizi bu coğrafyadan sileceğiz"

Teyfur, "Muhakkak mağlup olacaksınız. Bu coğrafyayı ele geçiremeyeceksiniz. Biz Selahaddin'in torunlarıyız. Eğer Aksa esirse bize gülmek yasaktır. Bizi yok etseniz, bizi parçalasanız, nesillerimizi tüketseniz yine çıkacağız. Bir tohum gibi doğacağız ve mutlaka sizi bu coğrafyadan sileceğiz. Hepiniz cehennemde toplanacaksınız. Ey ABD, ey siyonist israil! Sen korkudan bebeklerimizi öldürüyorsun. Kadınlarımızı öldürüyorsun. Ama sen Firavun gibi yenileceksin. Emin ol ki bu ümmet hiç beklemediğin bir anda doğacaktır.

Aksa, Kudüs davası bizim davamızdır. Bütün Müslümanların davasıdır. Türk'ün, Kürd'ün, Arap'ın, Acem'in, Laz'ın, yeryüzünde Müslüman olan herkesin davasıdır. Hepimiz bu davaya sahip çıkmalıyız. Bu kardeşlerimize maddi manevi ne yapabiliyorsak yapmalıyız." ifadelerini kullandı.

Daha sonra meydandaki öfkeli binlerce kişi, bir yürüyüş gerçekleştirdi. Protesto yürüyüşü sırasında vatandaşlar sık sık "Cenk cihat şehadet", "Dişe diş kana kan intikam", "Zalimler için yaşasın cehennem" sloganları attı.

Vatandaşların işgal rejiminin hastane saldırısına yönelik bir türlü öfkeleri dinmediği görülürken, yürüyüş sükûnet çağrılarının ardından son buldu. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=