Lütfen bekleyin..



Medrese bayan hoca ve öğrencilerinden Gazze'ye bağış

22 Ekim 2023, 15:10 - Okunma: 356

Batman İTTİHADUL ULEMA medreselerinde eğitim veren hoca ve öğrencileri siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırılarında büyük hasar gören Gazze'ye ulaştırmak üzere aralarında topladıkları para ve altınları Umut Kervan'ına teslim etti.

Batman'da aralarında topladıkları yaklaşık 12 bin TL, 3 çeyrek altın ve altın küpeyi Gazze'deki yetim ve muhtaçlar için Umut Kervanına bağışlayan İTTİHADUL ULEMA müderrise ve öğrencileri anlamlı bir davranış gösterdi.

Siyonistlerin zulmü altında olan Gazze'ye yapılan yardımlar için hoca ve öğrencilerine teşekkür eden Batman Umut Kervanı gönüllüsü Rıdvan Üzümcü, bu güzel davranışın herkese örnek olması gerektiğini belirtti.

"İnanıyoruz ki Kudüs meselesi Müslümanlar için bir akide meselesidir ve bütün insanlık için bir sınavdır"

Bir nebze de olsa Filistinli kardeşlerinin yarına derman olmak istediklerini belirten İTTİHADUL ULEMA Müderriselerinden Esma Arasan, "Bizler İTTİHADUL ULEMA'nın Batman medreselerinden Filistinli kardeşlerimizin yanında olmak, onların yaralarını sarmak, bir nebze de olsa acılarını dindirmek için kendi aramızda 12 bin TL, 3 çeyrek altın ve altın küpe topladık. Rabbim katkıda bulunan herkesten razı olsun. İnanıyoruz ki Kudüs meselesi Müslümanlar için bir akide meselesidir ve bütün insanlık için bir sınavdır. Herkes imkanları dâhilinde bu davaya sahip çıkmalı ve kesinlikle bu soykırıma duyarsız kalmamalıdır. Hep birlikte Filistinli kardeşlerimize el uzatalım ve elimizden gelen yardımı onlardan esirgemeyelim." diye konuştu.

"Hocalarımıza ve öğrencilerine teşekkür ediyoruz"

Bu anlamlı bağışın herkes için teşkil ettiğini belirten Batman Umut Kervanı gönüllüsü Üzümcü, "Batman İTTİHADUL ULEMA medresesinde ders veren bayan hocalarımız ve öğrencileri kendi aralarında biriktirdikleri paralarını ve altınlarını Gazze'ye ulaştırmak üzere bize teslim ettiler. Bu anlamlı davranışlarından dolayı hocalarımıza ve öğrencilerine teşekkür ediyoruz. Allah kendilerinden razı olsun. Bir nebze bile olsa Gazze'deki kardeşlerimize yardımcı olabildiysek ne mutlu bizlere. İnşallah bu yardımların devamını bekliyoruz. Bu durumun diğer insanlarımıza da örneklik teşkil etmesini diliyoruz. " ifadelerini kullandı. (İLKHA)





  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'ın Sason ilçesinde Mereto Dağı'na pancar toplama için gitti ..
HÜDA PAR'ın Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Samir Özhan, yarın Diyar..
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=