Lütfen bekleyin..



Peygamber Sevdalılarından İHH'nın 'Filistin için özgürlük konvoyu'na destek

03 Kasım 2023, 11:05 - Okunma: 289

Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Başkanı Molla Beşir Şimşek, 5 Kasım Pazar günü Adana İncirlik'te olacaklarını söyledi.

Ayrıca 5 Kasım Pazar günü Gaziantep'te yapmayı planladıkları 'Aksa Tufanına Destek Mitingi'ni İHH'nın programı dolayısıyla ileri bir tarihe erteleme kararı aldıklarını ifade eden Şimşek, halkı yapılacak etkinliğe davet ettiklerini belirtti.

Ümmetin ilk kıblesi Kudüs'ün on yıllardır ümmetin en şedit düşmanlarının esareti altında inlediğini vurgulayan Şimşek, Kudüs'ün siyonistlerin kirli çizmeleri altında ezildiğine dikkat çekti.

Peygamber-i Zişan'ın topraklarında namaz kılıp Mirac'a yükseldiği Kudüs'ün yeni Selahaddinler beklediğini dile getiren Şimşek, Kudüs'ün gözlerini hasretle açtığını ve Selahaddinleri yetiştiren ümmetin cesur evlatlarına baktığını kaydetti.

"Kudüs ve Gazze ümmeti birleştirecek en güçlü bağdır"

Şimşek, "Ey İslam ümmeti! Ey Müslüman halklar! Ey Kürtler, Türkler, Araplar, Farslar ve İslam ümmetinin diğer evlatları! Ey bu ümmetin âlimleri, hatipleri, aydınları, ümmetin kurtuluşunu dert edinmiş Müslümanlar! Kudüs'ün esareti ümmetin esaretidir. Gazze'nin kurtuluşu ümmetin kurtuluşudur. Bugün Kudüs ve Gazze ümmeti birleştirecek en güçlü bağdır." dedi.

"Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın kurtuluşu için her türlü bedeli ödemeye hazırız"

Kudüs'ün, Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü için herkesin elinden geleni yapması gerektiğini belirten Şimşek, "Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak diyoruz ki; Selahaddin Eyyubi'nin torunları ve varisleri olarak Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın kurtuluşu için her türlü bedeli ödemeye hazırız. Kudüs davasına sadece sözlerimizle değil, eylemlerinizle de sahip çıkmalıyız. Kudüs davasının ümmetin ortak davası olduğu bilinciyle hareket etmeli ve bu davaya katkı sunmalıyız." diye konuştu.

"5 Kasım Pazar günü Adana İncirlik'te olacağız"

Kudüs davasına hizmet edecek, Gazze'nin kurtuluşuna katkı sağlayacak, Kudüs ve Gazze davasını halkların gündemine getirip tanıtacak her hayırlı girişimin yanında olduklarına işaret eden Şimşek, şöyle devam etti:

"Kudüs, Mescid-i Aksa özgür oluncaya kadar tüm zamanımızın değişmez maddesi Kudüs-Gazze olmaya devam edecektir. Kardeş kuruluş İHH tarafından 'Filistin için özgürlük konvoyu' sloganıyla başlatılan girişime Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak desteklerimizi sunuyor, 5 Kasım Pazar günü Adana İncirlik'te olacağımızı halkımızla paylaşmak istiyoruz."

"Filistin için özgürlük konvoyu programından dolayı mitingimizi erteliyoruz"

İHH'nin konvoyu dolayısıyla 5 Kasım Pazar günü Gaziantep'te yapmayı planladıkları 'Aksa Tufanına Destek Mitingi'ni ise ertelediklerini belirten Şimşek, son olarak şunları söyledi:

"5 Kasım Pazar günü Gaziantep'te yapmayı planladığımız 'Aksa Tufanına Destek Mitingi'ni aynı gün ve aynı saate denk gelen ve yine aynı gayeye hizmet edecek olan 'Filistin için özgürlük konvoyu' programından dolayı erteleme kararı almayı uygun görmüş bulunmaktayız. Bu hususta bizleri anlayışla karşılayacağınıza olan inancımız tamdır.

Kendilerini miting için programlayan tüm Gaziantep Peygamber sevdalısı halkımızı kardeş kuruluş İHH tarafından 'Filistin için özgürlük konvoyu' temasıyla yapılacak olan programlara davet ediyor, ertelenen destek mitinginin de özgürlük konvoyunun da aynı şekilde hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz." (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=