Lütfen bekleyin..



HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin: Katil siyonistlere yakıtın bizim üzerimizden gitmesine razı olamayız

12 Kasım 2023, 14:45 - Okunma: 213

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, Aksa Tufanı'na destek mitinginde, "Siyonist terör örgütü israil, Filistin'de bir damla suyu bile kardeşlerimize çok görürken katil teröristlerin gıda ve yakıtının bizim üzerimizden gitmesine razı olamayız" dedi.

HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı, "Aksa Tufanına Destek" temasıyla miting düzenledi.

Batman Belediyesi yanında Turgut Özal Bulvarı Yıldız Camii önünde düzenlenen mitinge çevre il ve ilçelerden de yoğun bir katılım gerçekleşti.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve kentteki siyasi parti temsilcilerin de katıldığı miting, Ömer Akgül hocanın Kur'an tilavetiyle başladı.

Mitingde bir selamlama konuşma yapan HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, siyonist işgal rejiminin 75 yıldır Filistin topraklarında işgal, soykırım ve tehcir politikası uyguladığına dikkat çekti.

Gazze Şeridi'nde kuşatma altına alınan 2,4 milyon insanın bulunduğunu hatırlatan Şahin, siyonistlerin işgali buradan da genişletmeye çalıştığını ve yeni yasa dışı yerleşim birimleri inşa ettiğini belirtti.

Şahin, "Dünyanın seyirci kaldığı bu işgale karşı HAMAS öncülüğünde çoğunlukla şehit çocuklarından müteşekkil bir silahlı güç oluşturulmuş ve artık kendi başlarının çaresine bakmaya çalışarak dünyanın desteklediği israil ordusuna karşı şanlı bir direniş başlatmıştır. Bu direniş grupları Gazze'ye bir nefes aldırmak için 7 Ekim'de siyonist terör rejimi israilin birçok askeri üs ve yerleşim yerlerine Aksa Tufanı Operasyonu ile sarsıcı bir darbe indirmiştir. Birçok siyonist teröristi etkisiz hale getirmiş ve bir kısmını da esir almıştır işte o günden bu yana siyonist terör rejimi yerle bir olan itibarını düzeltmek için hiçbir ahlaki sınır tanımadan, bütün gücüyle Gazze'ye saldırıyor, Gazze'de soykırım uyguluyor, adeta Gazze'yi mezbahaneye dönüştürüyor. Bebek, çocuk, kadın, erkek, yaşlı, yaralı demeden her yeri bombalıyor, okul, hastane, cami demeden her yeri yakıp yıkıyor ve dünya bu vahşete seyirci kalıyor." dedi.

"Filistin toprakları üzerinde adı israil olan bir yer yoktur"

Uluslararası sınırlar ve anlaşmalar ile ülkelerin yasalarının da Müslüman halkları adeta kuşattığını, elini kolunu bağladığını ve Filistinli kardeşlerinin imdadına yetişmesini engellediğini söyleyen Şahin, "Ancak bu miting ve benzeri eylemlerle tarafımızı ilan ediyor ve siyonist terör örgütü israilin ürünlerini boykot etmek, neslimizi Bu zulüm ve vahşet hakkında bilinçlendirmek, Filistin'deki kardeşlerimize dua ve maddi desteklerle İslami ve insani mesuliyetimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Bizler bu meydanda toplanmakla aslında İslami ve insani tavrımıza ve duruşumuza hem birbirimizi hem de Rabbimizi şahit kılıyoruz. Buradan İslam ülkelerinin hükümet ve yöneticilerine şu çağrıda bulunuyoruz: Nehirden denize kadar Filistin'dir, Filistin toprakları üzerinde adı israil olan bir yer yoktur ve böyle bir durumu asla kabul etmiyoruz." şeklinde konuştu.

Filistin halkının tek meşru temsilcisinin HAMAS ve siyonist terör örgütü israile karşı cihad eden direniş hareketleri olduğunu vurgulayan Şahin, "Filistin'in geleceğine dair yapılacak her görüşme için muhatap bu direniş hareketleridir. HAMAS ve direniş hareketlerinin onaylamadığı hiçbir karar ve teklif kabul edilmemelidir. İslam ülkelerini siyonist terör örgütü israil ile tüm diplomatik ve ticari ilişkilerini koparmaları çağrısında bulunuyoruz. siyonist terör örgütü israil, Filistin'de bir damla suyu bile kardeşlerimize çok görürken katil teröristlerin gıda ve yakıtının bizim üzerimizden gitmesine razı olamayız. Bunun hesabını Allah'a veremezsiniz." diye konuştu.

Şahin, konuşmasına şöyle devam etti:

"Kardeşlerim, siyonist terör örgütü israilin mallarına boykota devam edelim. Boykotu küçümsemeyelim. Değerli alimlerimizin hepsi de boykotun önemine ve gerekliliğine dikkat çekerek siyonist terör örgütü israilin mallarını almanın ve tüketmenin caiz olmadığına dair önemli açıklamalarda bulundular. Alimlerimizin çağrısına kulak verelim. Ey bizlerin onurunu kurtarmaya çalışan Filistin'in, Gazze'nin aziz direniş kahramanları! HAMAS'ın ve el-Cihad'ın mücahitleri! sizler tarihin izzet sayfalarına isimlerinizi yazdınız. Tarih boyunca izzet ve şeref ile yad edilecek ve inşallah Rabb'imizin cennetlerinde ailelerinizle ağırlanacaksınız. Ve ey terörist netenyahu! İzzetli Batman'ın bu meydanından sana sesleniyorum: Sen ve taraftarların isminizi tarihin lanetlenmişlerin sayfasına yazdırdınız, tarih boyunca lanetle ayrılacaksınız. Ve bir ihtimal direniş kahramanlarının elinden kurtulsanız da Mücahitlerin Rabbi'nden kurtulamayacak, ebediyen cehennemin yakıtı olacaksınız."

Mitingde, Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu adına AGD Batman Şube Başkanı Abdurrahman Demirtaş da kısa bir selamlama konuşması yaptı.

7 Ekim'de Aksa Tufanı'nın başladığı günden bugüne kadar Batman halkının, Sivil Toplum Kuruluşları, siyasi partileri ile birlik beraberlik içerisinde birçok etkinliğe imza attıklarını belirten Demirtaş, "Bugün buradaki etkinlik de bu birlik ve beraberliğin bir ürünüdür, bir sonucudur. Bu birlikteliğimiz sadece Türkiye'de değil, Bütün dünya medyasında Elhamdülillah karşılık bulmuştur. Bu birliktelik için bu organizasyonu yapan HÜDA PAR İl Teşkilatına teşekkürlerimi sunuyorum. Hak batıl mücadelesinde Bugün hakkı haykırmak için, Haktan yana olduğumuz için Bir aradayız ve biriz. Rabbim bu birlik ve beraberliğimizi ruz-i mahşerde Havz-ı Kevser'de bizi beraber eylesin ve bizi birbirimize şahit kılsın." dedi.

"Siyonizmin, batının ve işbirlikçilerinin maskeleri inşallah düştü"

Türkiye'nin ve dünyanın her yerinde hatta adını bilmediğimiz Kara parçalarında bile Gazze ve Filistin'e destek yürüyüşlerinin yapıldığını belirten Demirtaş, "Bu da Aksa Tufanı'nın ilk bereketidir. Artık insanlar sorgulamaya başladılar. Siyonizmin, batının ve işbirlikçilerinin maskeleri inşallah düştü. Kendilerini insan haklarının merkezi olarak gösteren ülkelerin bütün örtüleri düştü, çıplak kaldılar. Bize ne kaldı, Allah'ın örtüsü ile örtünen bir bedenden bir çift göz kaldı. Bu gözün sahibi Ebu Ubeyde idi. Selam olsun Ebu Ubeyde'ye, selam olsun HAMAS'a ve selam olsun Aksa'nın yiğit evlatlarına." ifadelerini kullandı.

Demirtaş, İslam dünyası liderlerinden somut adım atmalarını bekledikleri ifade etti. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=