Lütfen bekleyin..



Batmanlı selzedeler: Çalışmaların artırılmasını istiyoruz

21 Kasım 2023, 15:44 - Okunma: 244

Batman'da Pazartesi gecesi yaşanan yoğun yağışın ardından meydana gelen selden dolayı 3'ü çocuk 4 kişi hayatını kaybetti. Selzedeler de yardımların artırılması gerektiğini kaydetti.

Batman'da önceki gece başlayan sağanak yağış gece saatlerinde şiddetini iyice artırdı. Kent merkezinde ve birçok köyde sele neden oldu. Sel sonucu aynı aileden 4 kişinin vefat etti. Belediye ekipleri çalışmalarını sürdürürken onlarca ev ve iş yeri sular altında kalan vatandaşların yaraları sarılmaya çalışılıyor.

Selden en fazla etkilenen merkez Seyitler Mahallesi ile Karşıyaka Mahallesi'nde gün boyu vatandaşlar ve Belediye ekipleri balçık ve kumları temizledi.

Yaşanan selde 37 bina az, 4 bina ağır ve yıkık vaziyette iken, 12 küçükbaş hayvan da telef oldu.

Selden etkilenen vatandaşlar mağduriyetlerini İLKHA muhabire aktararak, kayıplarının ve mağduriyetlerinin yüksek olduğunu, konu ilgili çalışmaların artırılması gerektiğini söyledi.

Mehmet Haşim Keskin

Sel mağduru Mehmet Haşim Keskin, "Sel felaketi nedeniyle neredeyse bütün Batman ayaklanmış durumdadır. Dünden beri yanımıza vali bey, milletvekilleri ve neredeyse bütün kurum müdürleri geldi. Fakat hiçbir yardımda bulunamadılar. Buraya gelen kepçelere bize yardımcı olun dediğimizde onlar da bizlere 'kepçemiz buraya giremiyor, başka işlerimiz var' diye cevaplar veriyorlar. Dünden beri çocuklarımla bu çamurda çalışıyoruz. Zararımız çok var. Bodrum su dolu ve bir sürü eşyamız içindeydi. Su ve doğalgazımız kesik durumdadır. Yetkililer buraya gelip 'geçmiş olsun, yardım için yanınıza gelecekler' diyorlar ama gelen yok. Belediyeden isteğimiz buraya gelip bizlere yardım etmeleridir." ifadelerini kullandı.

"Kendi imkânlarımızla çalışıyoruz"

Suat Özer

Çalışan kepçe sayılarının artırılması gerektiğini belirten sel mağduru Suat Özer, "Selden dolayı çok mağdur durumdayız. Sel esnasında çocuklarımızı ve kendimizi zor kurtarabildik. Çocukları evden çıkardıktan sonra yaklaşık 20 tane olan koyunumuzu kurtarmaya çalıştık. Şu anda 9 tane koyunum kayıp. Evimizin içi su doldu ve bütün beyaz eşya, mobilya ve gıdamız su altında kaldı. Hiç bir şeyimiz kalmadı. Dün burada çok kişi vardı ama şu anda yardım eden kimse yok. Çalışan kepçe sayılarının artırılmasını istiyoruz. Böyle çalışma olacaksa yapmasalar daha iyi olur. Kendi imkânlarımızla çalışıyoruz." diye konuştu.

"Canımız dışında hiçbir şeyimiz kalmadı"

Davut Çiftçi

Ani sel baskını esnasında canlarını zor kurtarabildiklerini ifade eden Davut Çiftçi, "Yağmur yağdı, fırtına oldu ve buradaki birçok ev yıkıldı ve kullanılamaz hale geldi. Belediye ekipleri burada ve beraber çalışıyoruz. Kaybımız çoktur. Canımız dışında hiçbir şeyimiz kalmadı. Her şeyimiz su altında kaldı. Kimden ne geliyorsa bizlere yardımcı olmalarını bekliyoruz. Allah yardım edecek olanlardan razı olsun." şeklinde konuştu.

"Belediye çalışmalarına devam etseydi bu çamur da kalmazdı"

Mehmet Gök

Bütün eşyalarının kullanılmaz hale geldiğini söyleyen Mehmet Gök, "Selden dolayı kardeşimin evine su ve çamur girdiğinden dolayı hiçbir şeyi kalmadı. Bütün eşyaları kullanılmaz hale geldi. Çamurdan dolayı caddemiz kapanmıştı ve bu şekilde açılmış halidir. Bizlerde dünden beri temizlik yapıyoruz. Belediye ekipleri çalışmalarına devam etseydi bu çamur da kalmazdı. Yetkililerden isteğimiz bizlere yardımcı olmalarıdır." dedi.

"Çalışmaların artırılmasını istiyoruz"

Yaşar Tuncer

Evlerinin ve sokaklarının halen çamur içerinde olduğunu belirten vatandaş Yaşar Tuncer, "Buraya vali ve milletvekilleri gelip bizleri ziyaret ettiler. Şu anda evlerimiz ve sokaklarımız çamur içerisindedir. Bir ev tamamen suyun ve çamurun içinde kaybolmuş durumdadır. Buradaki evlerin çoğunun bütün ev eşyaları kullanılmaz gale geldi. Çalışmaların artırılmasını ve zararı olanlara yardımcı olunmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'ın Sason ilçesinde Mereto Dağı'na pancar toplama için gitti ..
HÜDA PAR'ın Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Samir Özhan, yarın Diyar..
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=