Lütfen bekleyin..



Sel nedeniyle 10 milyon lira zarara uğrayan tekstil imalathanesi destek bekliyor

22 Kasım 2023, 14:10 - Okunma: 307

Batman'da sel oluşması sonucu faaliyet gösteren bir tekstil imalathanesi sular altında kaldı. Selin imalathanede yaklaşık 10 milyon lira zarara yol açtığını belirten iş yeri sahibi Süleyman Karanfil, yetkililerden destek beklediğini söyledi.

Batman'da geçtiğimiz pazar gecesi 4 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan selin oluşturduğu mağduriyetler devam ediyor.

Batman Üniversitesi Batı Raman yolu üzerinde faaliyet yürüten bir tekstil imalathanesi de sel sularından nasibi aldı.

İş yerinin duvarını delip içeri giren sel suları nedeniyle hem tekstil ürünlerinin hem de milyonluk makinelerinin kullanılmaz hale geldiğini belirten iş yeri sahibi Süleyman Karanfil, yaklaşık 10 milyon lira gibi bir zararın oluştuğunu söyledi.

Süleyman Karanfil

"Malzemelerimizi kurtarmaya çalıştık ama önleyemedik"

Bina sakinleriyle birlikte malzemeleri kurtarmaya çalıştıklarını dile getiren Karanfil, "Pazar günü yoğun bastıran sel nedeniyle iş yerimiz hem ön hem de arka cepheden ne yazık ki sel sularına teslim oldu. İş yerimize Allah'tan erken vardık. Bina sakinleri de bize yetişti. Herkes elinden geleni yaptı. Malzemelerimizi, makinelerimizi kurtarmaya çalıştık ama ne yazık ki o kadar aşırı yağış geliyordu ki bunu önleyemedik." dedi.

"Yetkililerden destek bekliyoruz"

Milyon lira değerindeki makinelerinin kullanılmaz hale geldiğini vurgulayan Karanfil, "Tekstil ürünlerimizin büyük bölümü sular altında kaldı. Büyük çoğunluğu işlev görmez hale geldi. Bundan dolayı bayağı mağdur olduk. Dün AFAD'ta geldi. Yaklaşık olarak 10 milyon lira bir masraf gözüküyor. İnşallah devlet bize yardımcı olur. Yaklaşık 70 personelimiz var ve iş yerimiz durmuş durumda. Ne zaman başlayacağımızı da bilemiyoruz. İnşallah yetkililer bir nebze de olsa bize yardımcı olurlar da mağduriyetimiz giderilir. Bu konuda yetkililerden destek bekliyoruz." diye konuştu. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır'da "Cihad Önderi..
Batman'ın Sason ilçesinde Mereto Dağı'na pancar toplama için gitti ..
HÜDA PAR'ın Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Samir Özhan, yarın Diyar..
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=