Lütfen bekleyin..



Fahiş kira artışı sanayici esnafını kepenk kapatma noktasına getirdi

23 Kasım 2023, 14:39 - Okunma: 479

Mülk sahiplerinin kendilerinden fahiş oranda kira talebinde bulunduğunu belirten Batman'daki sanayici esnafı, kira artışlarının dükkanlarını kapatma noktasına getirdiğini söyledi.

Batman Sanayi Sitesi esnafı, fahiş kira artışlarından dert yanıyor. Mülk sahiplerinin yılbaşından itibaren dükkan kiralarını yaklaşık yüzde 500 oranında artıracağını kendilerine ilettiğini belirten sanayici esnafı, bunun bir zulüm olduğunu söyledi.

Kira ödemekte zorlandıklarını, iş yapamaz hale geldiklerini ifade eden esnaf, yüksek kira artışları yüzünden kepenk kapatma noktasına geleceklerini kaydetti.

Kira artışlarına sınırlama getirilmesi gerektiğini vurgulayan esnaf, yetkililerden yaşadıkları soruna acilen el atılmasını istedi.

Edip Tekeş

"Dükkan sahiplerini memnun edemiyoruz"

Gültepe Sanayi Sitesi esnafı olarak yüksek kira artışlarından şikayetçi olduklarını belirten Edip Tekeş, "3 bin 500 lira kira ödüyorum. Ama kira sahibi benden 15 bin lira kira istiyor. Bu durum yeni dükkan açmak isteyen gençlerin önünü tıkayacak; İstihdam artmayacak, çocuklar iş kuramayacak. Bir de mevcut esnaf dükkanlarını kapatmak durumunda kalacak. Kira, malzeme giderlerini karşılamak için sabah 08.00'de işe başlıyoruz, gece saat 12'de dükkanı kapatıyoruz. Eğer saat 5'te dükkanı kapatırsak bizi kurtarmayacak. Bu sefer fiyatı artırdığımızda müşteri kaçacak. Birkaç müşteri giderse işletme kapanır. Yetkililerin bu duruma el atmasını bekliyoruz. Devlet yüzde 25 artış yapılacak dedi, biz yüzde 100 artırıyoruz ama yine dükkan sahiplerini memnun edemiyoruz. Dükkan sahibi yüzde 500 artış bekliyor. Kiralarda bir standart olsun istiyoruz." dedi.

Ahmet Turan

"Kira artışı bizi bitirme noktasına getirdi"

Yüksek kira artışına tepki gösteren Ahmet Turan, "Çalışanlarımız var. Bunların maaşı zaten bizi yoruyor, kira artışları da bizi bitirmek üzeredir. Küçük esnaf kepenk kapatma durumuna gelmiş. Bu konu denetim yapılması gereken bir konudur. Yetkililerden bu işe bir el atmalarını istiyoruz. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. 3 bin liralık kiralara 15 bin lira isteniyor. Aksi halde dükkanı boşaltmamız isteniyor." diye konuştu.

Mehmet Sabri Adlığ

"Yetkililer buna müdahale etmeli"

Batman'da mülk sahiplerinin iş yerlerinin adeta ikinci ortağı konumuna geldiğini vurgulayan Mehmet Sabri Adlığ, "Mülk sahipleri evlerinde oturmuş patronumuz olmaya çalışıyorlar. Şu an kiramız 4 bin 200 lira ama yılbaşından sonra bizden talep edilen fiyat ise 15 bin liradır. Bu sorun Batman'da genel bir problem haline geldi. Dairelerde de aynı problemi yaşıyoruz. Özellikle dükkanlarımızda mülk sahipleri ısrarla bunu dayatmaya çalışıyorlar. Bu bizim için büyük bir sıkıntıdır. Yetkililer buna müdahale etmeleri gerekiyor. Çünkü bu şekilde devam ederse işi bırakmak zorunda kalacağız." ifadelerini kullandı.

Abdulhalim Oğuz

"Kira ödemekte zorlanıyoruz"

Kira artışlarında adaletsiz olduğunu belirten bir diğer sanayici esnafı Abdulhalim Oğuz ise şunları söyledi:

"Kiralar fazla yükselmiş. Kiram 3 bin 750 liraydı ama şu anda 10 bin lira istiyorlar. Çok olduğunu söyleyince dükkan sahibi ya çıkmamı ya da bu parayı vermemi istedi. Onun için ne yapacağımızı bilmiyoruz. Mağduriyetimiz var ama yapacak bir şey yok. Kira seviyesi bir olmalıdır. Biri 5, diğer 10 verdiğinde bu adaletsizlik oluyor. Kira ödemekte zorlanıyoruz." (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır'da "Cihad Önderi..
Batman'ın Sason ilçesinde Mereto Dağı'na pancar toplama için gitti ..
HÜDA PAR'ın Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Samir Özhan, yarın Diyar..
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=