Lütfen bekleyin..



Altın fiyatlarındaki yükseliş devam edecek mi? Kuyumcular ne diyor?

25 Kasım 2023, 15:25 - Okunma: 1497

Altın fiyatlarında yaşanan son yükseliş hakkında İLKHA muhabirine değerlendirmelerde bulunan kuyumcular, vatandaşlara önemli tavsiyelerde bulundu.

Altının adeta kaostan beslendiğini, son günlerde altın fiyatlarının yükseldiğini belirterek Batman'daki kuyumcular, bu yükselişin ileriki aylarda artarak devam edeceği öngörüsünde bulundu.

Yakın zamanda altın fiyatlarında bir düşüş beklemediklerini ifade eden kuyumcu esnafı, evlilik hazırlığı yapanların ellerini çabuk tutmaları tavsiyesinde bulundu.

Vatandaşlara altın borçlanmaları konusunda uyarılarda bulunun kuyumcular, "yatırım"ın en iyi yatırım aracına işaret etti.

Fethullah Ay

"2024 yılı altın yılı olacak"

Önümüzdeki yıl altın fiyatlarında ciddi bir yükseliş gösteren kuyumcu esnafı Fethullah Ay, "Mevut şu anda yukarı doğru bir yükseliş bekliyoruz. Dolayısıyla programımızda bir takım tavsiyemiz var. Panik halinde değil, danışarak hareket ederlerse isabetli olur. Önümüzdeki yıl altın fiyatlarında daha güçlüyiz" Altın kaostan besleniyor. Altın yılı 2024'tür. Altından borçlanmayın, evlilik hazırlığında olanlar ellerini çabuk tutsunlar." dedi.

"Altında oklar yukarı yön"

Yakın bir zamanda altın fiyatlarında bir düşüş beklemediklerini ifade eden Ay, "Bilezik gram fiyatı şu an bin 750, bin 760 bandında satılmaktadır. Has fiyatı ise bin 900'leri buldu. Kısa bir süre de olsa burada duracak ama makul bir düşüş olmayacak. Altında oklar yukarı yönü gösteriliyor. Bu yılı gram fiyatını 2 bin TL olarak kapatabiliriz ancak 2024 yılı içinse 2 bin 400, 2 bin 500 bir hedef var. Altın bu sürecin yakalanacağı program." diye konuştu.

Şehmus Kaplan

"Elinde parası olan mutlaka imzalı yatırım yapsın"

En iyi yatırım aracının altın olduğunu savunan bir diğer kuyumcu esnafı Şehmus Kaplan ise, şunları söyledi:

"Altın fiyatı 2-3 ay öncesine göre yükselmiş durumda. 2-3 ay önce bin 400, bin 500 lira arasında gidip geliyordu. Şu anda ise bin 800 ila 2 bin arasında gidip geliyor. Altın iyi bir maden olduğu için herkes yönünde yöneliyor. Altın Savaş nedeniyle yükseliyor.Savaş olmasa altın bu kadar yükselmezdi.Savaş bütün dünyada oluyor.Has altın 2024 yılına kadar 2 bin lirayı buluyor.Tahmini altın artıyor.2024 yılında 2 bin 500 lirayı biliyordu.Elinde parası olan mutlaka yerine yatırım yapsın.Altın dövize göre en iyi yatırım aracıdır." (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Bir yılda tavuk eti fiyatlarına yüzde 150 zam yapıldığını belirten tüketici..
Ülke genelinde olduğu gibi Batman'da da kalifiye eleman sorununun yaşan..
Kırmızı et fiyatlarındaki artışın bir türlü durdurulamadığını belirten Batm..
Ramazan Bayramı sonrası düğün hazırlıklarına başlayan vatandaşlar soluğu ku..
Ramazan Bayramı'na iki gün kala çarşı pazarda yaşanan yoğunluktan memnu..
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yapt..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=