Lütfen bekleyin..



Engelliler: Savaşlar sebebiyle insanların sakat kalmasını istemiyoruz

03 Aralık 2023, 10:05 - Okunma: 867

Savaşlar sebebiyle insanların sakat kalmasını istemediklerini belirten Türkiye Görme Engelliler Derneği Batman Şube Başkanı Adnan Kaya, dünyadaki savaşların artık sona ermesi çağrısında bulundu.

Türkiye Görme Engelliler Derneği Batman Şube Başkanı Adnan Kaya, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamasında engelli bireylerin yaşadığı sorunların henüz nihayete ermediğini belirten Kaya, "Bunları unutmuş değiliz. Raylı sistemlerin bir türlü çözülmeyen güvenlik sorunları, engellilerin eğitime erişim sorunu, noter ve bankalardaki imza problemi, sağlık raporu işlemlerinde karşımıza çıkarılan ve bir türlü son bulmayan bürokrasi sorunları, körler okullarının statüsünün yerle bir edilmesi ve buralara yetiştirilemeyen nitelikli öğretmen sorunu… Bunlar gibi onlarcasını listeleyebiliriz." dedi.

İnsan yaşamıyla birlikte savaşların da hep süregeldiğini vurgulayan Kaya, "Dünya üzerinde barışın tamamen hüküm sürdüğü çok kısa bir zaman dilimi mevcuttur. Son yıllarda da yakın coğrafyamızda ardı ardına savaşlar patlamış birçok insan ölmüş veya sakat kalmıştır. Rusya-Ukrayna ve israil-Filistin savaşları en yakın örneklerdir. Milyonlarca insan bu çatışmalarda evlerinden, yurtlarından olmuş, sivil-asker gözetmeksizin binlerce insan öldürülmüş, ölenlerin birçoğunu da kadın, çocuk, engelli ve yaşlılar oluşturmuş ve oluşturmaya devam etmektedir. Bunun yanında daha fazla sayıda insan ise yaralanmış veya sakat kalmıştır; yani yeni engelli bireyler ortaya çıkmıştır." diye konuştu.

Kendilerini tüm bu savaşların karşısında konumlandırdıklarını ifade eden Kaya, şöyle devam etti:

"Bizler artık insanların ölmesini istemiyoruz. Günahsız çocukların hayata doymadan göçüp gitmelerini istemiyoruz. Savaşlar sebebiyle insanların sakat kalmasını istemiyoruz. İnsanların açlıkla, susuzlukla, yoksullukla sınanmalarını istemiyoruz. Hayat, insanlığın yüzde biri için cennet olsun diye; geri kalan yüzde 99’una cehennemin yaşatılmasını istemiyoruz. Dünya, hepimizi saracak kadar şefkatli ve hepimizi besleyecek kadar bereketlidir; artık bunun anlaşılmasını istiyoruz. İnsanlık olarak çok yaralandık, çok öldük. Yeter, kanı durdurun." (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=