Lütfen bekleyin..



Molla Şimşek: Müslümanlar Mescid-i Aksa'ya sahip çıkmalı

09 Aralık 2023, 11:20 - Okunma: 340

Mescid-i Aksa'nın sıradan bir mescit olmadığını, Müslümanlar için büyük bir öneme sahip olduğunu belirten İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, tüm Müslümanları Mescid-i Aksa'ya sahip çıkmaya çağırdı.

İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, Mescid-i Aksa'nın Müslümanlar için önemi hakkında İLKHA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Müslümanların Mescid-i Aksa'nın önemini bilmesi ve bunu aklından hiçbir zaman çıkarmaması gerektiğini belirten Şimşek, Mescid-i Aksa'nın sıradan bir toprak parçası olmadığını söyledi.

Mescid-i Aksa'nın Müslümanların ilk kıblesi olduğuna işaret eden Şimşek, Mescid-i Aksa'nın bütün Müslümanlar için mukaddes olan bir mekân olduğunu vurguladı.

"İslami bir değerdir"

Allah Teâlâ'nın ayeti kerimeyle, Peygamber Efendimizin de hadisi şerifle bunu beyan ettiğini ifade eden Şimşek, "Dolayısıyla bu bizim için akidevi bir meseledir. Bu bizim için bir inanç meselesidir. Bizim için İslami bir değerdir. Bütün Müslümanların Mescid-i Aksa'ya, Kudüs'e bu gözle bakması lazım." dedi.

"Mescid-i Aksa'ya önem verelim"

Herhangi bir mescit Müslümanlar için ne kadar mukaddes ve emanet ise Mescid-i Aksa'nın belki daha da önemli bir emanet olduğuna işaret eden Şimşek, "O yüzden Müslümanların mutlaka ama mutlaka hep beraber Mescid-i Aksa'ya sahip çıkması lazım. 'Mescid-i Aksa Arap toprağıdır ya da başka yerin toprağıdır' demek akideye muhalefettir. Zira Mescid-i Aksa akidevi bir husustur. O yüzden Mescid-i Aksa'ya önem verelim." diye konuştu.

"Hiçbir Müslüman 'bana ne Mescid-i Aksa'dan diyemez"

Mescid-i Aksa'nın işgal edilmesine razı olan Müslümanların Allah'a hesap vereceğini belirten Şimşek, "Mescid-i Aksa Miraç'ın adresidir. Peygamber Efendimizin miraca çıktığı mekândır. Mescid'ül Haram'dan sonra Mescid-i Aksa'yı ziyaret eden ve bütün peygamberlerin ervahıyla Peygamber Efendimizin imamlık yaptığı bir mekândır. Allah Teâlâ Kur'an'ı Kerim'de hakikatini beyan ettiği bir durumdur. Bu yüzden hiçbir Müslüman 'bana ne Mescid-i Aksa'dan, bana ne Kudüs'ten, bana ne Filistin'den' diyemez. Bunu kesinlikle bilmemiz lazım. Namaz, oruç, hac kadar ve herhangi bir akidevi mesele kadar bu işin üzerinde durmamız lazım." ifadelerini kullandı.

"Mescid-i Aksa'nın önemini yeni nesle anlatmalıyız"

Konuşmasının devamında Şimşek, şunları söyledi: "Hatta ve hatta Diyanet İşleri Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, bütün medreseler ve ulamamız bu hakikati nesillere anlatması lazım. Bu kavrandığı takdirde bugün yaşadığımız bela ve musibetleri yaşamamış olacaktık. Bütün Müslümanlar Mescid-i Aksa'ya bu hakikatle bakarsa ve sahip çıkarsa bugün bu sorunları belki yaşamıyor olacaktık. Bu şekilde bilinmesi gerektiğine inanıyorum." (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'ın Sason ilçesinde Mereto Dağı'na pancar toplama için gitti ..
HÜDA PAR'ın Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Samir Özhan, yarın Diyar..
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=