Lütfen bekleyin..



Kozluk domatesi coğrafi işaret tescil belgesi aldı

11 Aralık 2023, 11:45 - Okunma: 148

Batman'ın Kozluk ilçesine bağlı çevre köylerde üretilen yerli domates, coğrafi işaret tescili aldı.

Kozluk'ta tamamen yerli tohumla yetişen, yüzde yüz yerli olan, damak tadıyla meşhur domatesin coğrafi işaret tescil belgesi aldığı Batman Valiliğinde yapılan toplantıda duyuruldu.

Batman Valiliğinde düzenlenen tescil duyuru programında Kozluk Kaymakamı Ekrem Güngör ve köylüleri kabul eden Batman Valisi Ekrem Canalp, yaptığı açıklamada bugün itibarıyla Kozluk domatesinin coğrafi işaret tescil belgesi aldığını söyledi.  

"Tarımsal ve hayvansal ürünlerin hepsi nihai ürün haline getirilecek"

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Canalp, "Kozluk ilçemizin domatesi coğrafi tescilini bugün itibariyle almıştır. Domatesimizin karakteristik özellikleri şekli farklı, kabuğu ince, içerinde aroması, tadında güçlü bir lezzeti ve raf ömrü nispeten kısadır. Bu şekildeki yerel ürünlerimize karşı nihai amacımız festivallerle tanıtmaktır. Şu an Batman'ın Oymataş Köyü'nde Gıda ve İhtisas OSB projesi yürütüyoruz. Gıda ve İhtisas OSB'min faaliyete girdiği zaman Kozluk domatesi örneğinde olduğu gibi Batman'da üretilmiş olan bütün tarımsal ve hayvansal ürünler hepsi nihai ürün haline getirilecek ve raflardaki yerini almasını sağlayacağız." dedi.

"Türkiye'nin iç piyasasında yerini alacak"

Batmanın yerel ürünlerini Gıda ve İhtisas OSB'nin faaliyete girmesiyle uluslararası markerlerdeki yerini alması için de çalışmalarının olduğun ifade eden Canalp, "Doğal ve yerli domates markamız önce yerelde Kozluk olarak başlar ve ilerleyen dönemlerde Batman olarak devam eder. Türkiye'nin bütün iç piyasasında bulun marketlere ulaşır. Ama Gıda ve İhtisas OSB'mizi bitirdiğimiz zaman artık bizim Batmanımızın uluslararası markerlerde de bu şekildeki ürünlerimizi pazarlama imkânına ulaşacağız." şeklinde konuştu. (İLKHA)

kozluk-domatesi-tescil-belgesi.jpg

ekrem-canalp-kozluk-heyeti-kozluk-domatesi-tescil-belgesi.jpg

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
ÇEVRE Kategorisindeki Diğer Haberler
Havaların ısınmasıyla sebze ve meyve fideleri toprakla buluşmaya başladı. B..
Tarımla geçimlerini sağlayan Batman merkeze bağlı Balpınar beldesindeki çif..
Batman'da bir iş yerinde satışı yasak olan hayvanlar arasında bulunan 3..
Batman'ın Hasankeyf ilçesine özgü "Mehina Sarımsağı" coğrafi ..
Yaklaşık 17 yıldır kelebekler üzerine araştırmalar yürüten Batman Üniversit..
Bu sene hububatta yüksek bir rekolte beklediklerini belirten Batman Ziraat ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=