Lütfen bekleyin..



İnşaat malzemeleri satan esnaf yer talebinde bulundu

26 Aralık 2023, 12:03 - Okunma: 312

Batman'da demir, çimento ve benzeri inşaat malzemeleri satan esnaf, artan kiralar ve yer bulamamalarından dolayı sıkıntı yaşadıkların belirterek, yetkililerden şehir dışında kendilerine tahsis edilmek üzere toplu bir yer verilmesi talebinde bulundu.

Batman merkezde 80'e yakın demir, çimento ve benzeri inşaat malzemelerini satan esnafın olduğunu belirten S.S BİTKOP Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi Genel Sekreteri Mehmet Şerif Aslan, bunların çoğunun kiracı ve yer sıkıntısı yaşadığını söyledi.

Kent merkezinde dağınık ve düzensiz olduklarını belirten Aslan, her esnaf için yaklaşık iki dönüme yakın alana ihtiyaç olduğu ve bunun da şehir merkezinde sıkıntılara neden olduğunu belirti.

İşleri gereği kent merkezine ağır tonajlı uzun araçların geldiğini ve bunun da hem şehir trafiği olumsuz etkilediğini hem de yolların bozulmasına neden olduğuna dikkat çeken Aslan, yetkililerden OSB ve marangozlar sitesi gibi kendilerine Batman dışında toplu bir yerin verilmesini talep etti.

En büyük sorunlarının şu anda yer olduğunu belirten Aslan, "İnşat malzemelerini tedarik edenler olarak, demir, çimento ve benzeri ürünleri piyasaya tedarik eden esnaf olarak bazı sorunlarımız var. Sorunlarımızın en büyüğü ise yer sorunudur. Bu işi yapan esnafın yüzde 80'ine yakını kiracı olarak hizmet vermekteyiz ve bu yerlerimiz de şehir merkezinin birçok yerine dağıldığından dolayı hem trafik sorunu oluşuyor hem de çevre kirliliğine sebep oluyor. Esnaf olarak bu konuda yer sıkıntıları çekiyoruz ve bunu defalardır dillendiriyoruz. Bu konuyu birkaç defa da ilettik." dedi.

"Şehir dışında yer tahsis edilmesi durumunda kent trafiği rahatlayacaktır"

Şehir dışında merkeze yakın bir yere taşınmaları durumunda hem kent trafiğinin rahatlayacağını hem de uzun ve ağır tonajlı araçların yolara verdiği tahribatın ortadan kalkacağına dikkat çeken Aslan, "Bir oluşum kurduktan sonra resmi müracaatımızı yaptık. Bu müracaatımız yaklaşık iki yıl vardır. Esnaf olarak talep ettiğimiz yerlerin şehir merkezinde olmasını istemiyoruz. Çünkü şehir merkezinde görüntü kirliliğine ve yolların tahrip olmasına sebep olacaktır. Daha çok Batman girişlerine yakın civarlarda devlete ait arazilerde sayın valimizden talepte bulunduk. Şehirden uzakta olduğumuzda hem dağıtımı kolaylaşacak hem de büyük araçların şehir merkezine girmemesinden dolayı şehir trafiğini biraz da olsa rahatlatacaktır." ifadelerini kullandı.

"Toplu bir yer istiyor"

Diğer esnaf grupları gibi kendilerine şehir dışında bir yerin tahsis edilmesini isteyen Aslan, "Batman'da bizim gibi inşaat malzemelerini tedarik eden esnaf sayımız 75-80 civarındadır. Nasıl ki otomobiller için sanayi siteleri, marangozlar için marangozular sitesi, toptancılar için toptancılar sitesi varsa bizler de bu yüzden böyle bir yerin tahsis edilmesini yetkililerden talep ediyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)





  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır'da "Cihad Önderi..
Batman'ın Sason ilçesinde Mereto Dağı'na pancar toplama için gitti ..
HÜDA PAR'ın Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Samir Özhan, yarın Diyar..
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=