Lütfen bekleyin..



BESO Başkanı Çiftçi, Iraklı iş adamlarının ziyaretini değerlendirdi: Güzel bir başlangıç

27 Aralık 2023, 09:26 - Okunma: 1804

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, Türkiye'den ve Irak'tan iş adamlarının katıldığı 'Türkiye-Irak İş Forumu'nun Batman'da düzenlenmesinin güzel bir başlangıç olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi, DİKA desteği ve Valilik koordinasyonunda, Batmanlı yatırımcılar ile Erbil, Duhok, Zaho ve Süleymaniye kentlerinden gelen iş adamlarının bir araya geldiği iş forumu, Necat Nasıroğlu Külliyesi Hatice Nasıroğlu Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Daha sonrasında Leyla Nasıroğlu Gençlik Merkezi ve Kütüphanesi'nde ikili ticari görüşmeler yapıldı. Toplantıların ana gündem maddesinin ise taraflar arası ticaretin geliştirilmesi olduğu bildirildi.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, Batman'da yapılan iş formunun istişareler, tanışmalar, ikili ticari görüşmeler ve iş gezileri açısından iyi bir başlangıç ve girişim olduğunu vurgulayarak gelecekte ticari anlamda güzel iş birliklerinin olacağına inandığını söyledi.

Çiftçi, "Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı olarak iş formuna katılım sağlayan ilimizin esnaf ve tüccarlarını çok heyecanlı ve gayretli gördüm. Yapılan girişimlerin, istişarelerin, tanışmaların, ikili ticari görüşmelerin yanı sıra üretim veya ihracat yapmak için yapılan girişimler bizleri de fazlasıyla mutlu etti ve bu tür programların daha fazla yapılması gerektiğini görmüş olduk.

Bu konuda paydaşlarla irtibat halinde olarak bu çalışmaların devam etmesi, sonuca ulaşarak iş birliklerin oluşması için elimizden geleni yapacağız. BESO olarak BATSO ile iş birliği içerisinde devlet kurumlarını da harekete geçirerek Irak ile ticaret hacmimizi daha fazla geliştirerek ileriye taşımamız gerekmektedir." dedi. (İLKHA)


  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman Defterdarlığı, 2025 yılına ait Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV..
Batman'da iş yeri kiralarına yapılan fahiş artışlar esnafı zor durumda ..
Batman Kültür Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda "OSB’lerden Ye..
Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu ve AK Parti İl Başkanı Hüseyin Şansi, ..
Tüp fiyatlarındaki fahiş artış, hem vatandaşları hem de tüp satıcılarını zo..
Batman Valiliği, Oymataş Organize Sanayi Bölgesi'nde 50 adet sanayi par..

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=