Lütfen bekleyin..



MÜSİAD Batman Şube Başkanı Özdemir'den asgari ücret açıklaması

28 Aralık 2023, 13:20 - Okunma: 1739

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Batman Şube Başkanı İrfan Özdemir, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından açıklanan yeni asgari ücret hakkında yazılı açıklamada bulundu.

2024 yılında uygulanacak olan 17 bin 2 TL'lik yeni asgari ücretin hem işverenler hem de çalışanlar adına hayırlara vesile olmasını dilediklerini belirten Özdemir, en büyük temennilerinin hiçbir çalışanın emeğinin zayi olmaması olduğunu söyledi.

Bütün vatandaşların onurlu bir hayat sürebilmesini ümit ettiklerini belirten Özdemir, "Bununla birlikte ücret artışlarının işverene getireceği ağır yüklerin hafifletmesi adına mevcut destek ve teşviklerin artırılması elzem olduğunu düşünüyoruz. Bu kapsamda 500 TL'lik asgari ücret desteğinin 700 TL'ye çıkarılmış olması işverenlerimiz adına oldukça sevindirici bir gelişme olmuştur. Yeni asgari ücretin çalışanlarımızı fiyat artışlarının altında ezdirmeyecek bir oranda belirlendiğine inancımız tamdır." dedi.

Açıklamasının devamında Özdemir, "Enflasyonla mücadelede etkin politikaların devam etmesi ve halkın alım gücünün korunması önümüzdeki dönemde de önceliğimiz olmalıdır. Bu noktada gelecek döneme ilişkin muhtemel belirsizliklerin önüne geçilmesi önemlidir. Kamu kurum kuruluşlarımız çalışanlarımızın satın alma gücünü koruyacak gelir dağılımında oluşabilecek kötüleşmenin önüne geçeceğine inanıyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Bir yılda tavuk eti fiyatlarına yüzde 150 zam yapıldığını belirten tüketici..
Ülke genelinde olduğu gibi Batman'da da kalifiye eleman sorununun yaşan..
Kırmızı et fiyatlarındaki artışın bir türlü durdurulamadığını belirten Batm..
Ramazan Bayramı sonrası düğün hazırlıklarına başlayan vatandaşlar soluğu ku..
Ramazan Bayramı'na iki gün kala çarşı pazarda yaşanan yoğunluktan memnu..
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yapt..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=