Lütfen bekleyin..



Yumurta fiyatları tavuk fiyatını geçti

29 Aralık 2023, 16:10 - Okunma: 1773

Bir ay önce 70-80 lira olan 30’lu yumurtanın kolisi 110-130 liraya satılıyor. Tavuğun kilosu 55-60 lira olduğunu belirten esnaf, yumurta fiyatının bir bütün tavuk fiyatını geçtiğini söyledi.

Temel gıda maddelerinden önemli protein kaynağı olan ve kahvaltı sofralarından eksik edilmeyen yumurtanın fiyatı son aylarda tekrar yükselmeye başladı. Bir koli yumurtanın fiyatı ile bir bütün tavuğun fiyatı neredeyse eşit hale geldi.

Daha önceleri en ucuz protein kaynağı olan yumurtanın fiyatı son günlerde yaşanan artışlar nedeniyle en çok konuşulan konusu. Bir koli yumurta fiyatının 115-130 lira kadar yükseldiğine dikkat çeken esnaf ve vatandaşlar, bir koli yumurtanın iki kiloluk tavuk etine eşdeğer hale geldiğini söyledi.

Son birkaç ay içerinde yumurta fiyatında fahiş bir artışın yaşanmasına anlam veremediklerini belirten esnaf ve vatandaş, İLKHA mikrofonuna konuşarak, denetimlerin yapılmasını ve yumurta fiyatlarının indirilmesini istedi.

"Yumurta fiyatı neredeyse bir tavuk fiyatını geçmiş vaziyette"

Ömer Uygur

Bir koli yumurtanın fiyatı neredeyse bir tavuk fiyatına eş değer hale geldiğini belirten yumurta satıcısı Ömer Uygur, "Bir ay önce bir koli yumurtayı 80 liraya satıyorduk. Şu anda ise 115 liradır. Yani bir koli yumurtanın fiyatı neredeyse bir tavuğu geçmiş vaziyette ve eş değer olmuş durumdadır. Millet tavuk mu yoksa yumurtamı alsın? Bilemiyoruz ve vatandaşın yumurta alacak durumu kalmadı. Yumurta fiyatları düşmezse çoğu kişi artık yumurta alamayacak ve bizlerin satışı olamayacaktır. Yetkililere çağrımız artan yumurta fiyatlarını düşürmeleridir." dedi.

"Artışın nedeni denetimlerin yapılmamasındandır"

Selman Çiçekten

Yumurta fiyatının tarihte ilk kez tavuk etini geçtiğini ifade eden vatandaş Selman Çiçekten, "Yumurta fiyatları çok artmış durumda. Bir koli yumurta 115 lira bir tavuk ise 150 liraya tekabül ediyor. Bu artışın nedeni kontrollerin yapılmamasındandır. Şu anda tarihte görülmemiş şekilde yumurta fiyatları tavuk fiyatını geçmiş durumdadır." diye konuştu.

"Yumurtayı artık taneyle alıyoruz"

Fadıl Alış

Yumurta fiyatlarının artık düşmesi gerektiğini belirten vatandaş Fadıl Alış, "Diğer aylara göre yumurta fiyatı çok yükselmiş durumdadır. Bu fiyatların düşmesini istiyoruz. Geçen ay yumurtanın kolisi 60-70 lirayken şu anda 100 liranın üstünde satılıyor. Yani şu anda bir koli yumurta tavuk fiyatını geçmiş. Eskisi gibi yumurta alamıyoruz. Eskiden iki koli alırken şimdi açık yani taneyle alıyoruz. Yetkililerden bu artışlara çözüm bulmalarını bekliyoruz." dedi.

"Çok fahiş bir fiyat artışı var"         

Ercan Güzel

Fakir insanların artık yumurta alamaz duruma geldiklerini söyleyen Ercan Güzel, "Buraya yumurta almaya geldim ve yumurta fiyatı 120 lira olmuş. Çok fahiş bir fiyat artışı var. Ne oldu ki yumurtaya 6 ay içerisinde yüzde 100-200'e yakın zam yapıldı? Fakirin bir yumurtası vardı oda gitti. Artık millet geçinemiyor. Devletin bu artışları denetlemesi ve artan fiyatların önüne geçmesi lazım. Şu anda yumurta fiyatı tavuk fiyatını geçti. Böyle olursa fakir insanlar artık geçinemez." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman Kasaplar Derneği Başkanı Mehmet Ali Rüzgar, yaptığı yazılı açıklamad..
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Batman İl Müdürü Mahmut Dursun..
Bir yılda tavuk eti fiyatlarına yüzde 150 zam yapıldığını belirten tüketici..
Ülke genelinde olduğu gibi Batman'da da kalifiye eleman sorununun yaşan..
Kırmızı et fiyatlarındaki artışın bir türlü durdurulamadığını belirten Batm..
Ramazan Bayramı sonrası düğün hazırlıklarına başlayan vatandaşlar soluğu ku..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=