Lütfen bekleyin..



Batman'da tarım sektörü toplantısı yapıldı

09 Ocak 2024, 15:07 - Okunma: 165

Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu'nun katılımıyla Tarım Sektörü Toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya Milletvekili Nasıroğlu'nun yanı sıra, Batman İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şanverdi, oda ve kooperatif temsilcileri, besiciler, çiftçiler ile sektör temsilcileri katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Milletvekili Nasıroğlu, Batman için taklitçi değil taklit edilen bir şehir olunması gerektiğini söyledi.

Nasıroğlu, "Güneydoğu’da, Doğu’da, belki Şark’ta genel hastalık nedir biliyor musunuz? Birisi bir şey yapsa, öteki ben de aynısını yapayım diyor. Üç-beş kişi aynı işi yapınca beşimiz de batıyoruz. Niye? Çünkü kendimizi geliştirmiyoruz ve araştırmıyoruz." dedi.

Batman'ın tarımsal anlamda gelişimi için somut adımların atılması ve Batman'a has marka projelerin hayata geçirilmesi gerektiğine vurgu yapan Nasıroğlu, şöyle konuştu:

"Biz Batman’ı tarımda ve tarım sanayisinde nereye getirmek istiyoruz ve 30 yıl sonrasının Batman’ında ne görmek istiyoruz? Bunlarla ilgili bir perspektif çizelim. Tarımda hep ön planda olan çiftçilik kısmının biraz dışına çıkalım. Ekmek biçmek tabii ki son derece kutsaldır, o olmadan hiçbir şey olmuyor ama bunun yanında bir farkındalık olsun. Batman’a has bir şey olsun. Biz başkasının taklitçisi olmayalım. Kendimiz olalım. Taklit edilen olalım."

Nasıroğlu, konuşmasını şöyle tamamladı: "Bakın devletin böyle önemli yatırımlarda ciddi teşviki var. Bakınız yatırımlarla ilgili 100 milyar lira teşvik paketi açıklandı. 2 ile 3 milyar liralık bir tane yatırımı gelin Batman’a kazandıralım. Bu, fikirle başlar. Önce bir hayalini kuralım, ne yapalım diye bir düşünelim ve böyle bir proje ortaya çıksın." (İLKHA)



  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
ÇEVRE Kategorisindeki Diğer Haberler
Havaların ısınmasıyla sebze ve meyve fideleri toprakla buluşmaya başladı. B..
Tarımla geçimlerini sağlayan Batman merkeze bağlı Balpınar beldesindeki çif..
Batman'da bir iş yerinde satışı yasak olan hayvanlar arasında bulunan 3..
Batman'ın Hasankeyf ilçesine özgü "Mehina Sarımsağı" coğrafi ..
Yaklaşık 17 yıldır kelebekler üzerine araştırmalar yürüten Batman Üniversit..
Bu sene hububatta yüksek bir rekolte beklediklerini belirten Batman Ziraat ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=