Lütfen bekleyin..



Batman İslami Sivil Toplum Kuruluşları: Müslümanlar tüm imkânlarıyla Gazze'ye destek olmalı

10 Ocak 2024, 22:25 - Okunma: 348

Batman İslami Sivil Toplum Kuruluşları, üç aydır siyonist işgal rejiminin yoğun saldırıları altında olan Filistinli Müslümanlara destek amacıyla "Gazze Çadırı" yapılan kapanış programıyla sona erdi.

İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından üç ayı aşkın bir süredir siyonist işgal rejiminin yoğun saldırıları altında olan Filistinli Müslümanlara destek amacıyla Atatürk Parkı yanına kurulan ve bir hafta boyunca 10.00 ile 22.00 saatleri arasında açık kalan "Gazze Çadırı" düzenlenen program ve basın açıklamasının ardından sona erdi.

Kapanış programı, Kur'an'ı Kerim tilaveti ile başladıktan sonra çorba ikramı, ilahi ve marşlar okunup ardından basın açıklaması ve dua ile son buldu. 

Yapılan etkinliklerle ile ilgili STK'lar adına açılış konuşmasını Özgür-Der Şube Başkanı Ramazan Çelikal yaptıktan sonra, Âlimler ve Medreseler Birliği üyesi Osman Tayfur bir konuşma yaptı.

Tayfur, konuşmasında "Dünyanın bütün şeytanları, bütün güçlerini bu aziz Müslümanlara karşı toplamışlar ve onlara saldırıyorlar. Ahlaksız bir savaş yürütmektedirler. Kadın, çocuk, sivil ve asker demeden Müslüman kardeşlerimize saldırıyorlar. Yine de eamdülillah Gazze'deki kardeşlerimiz Peygamberimizin ashabı gibi bu büyük ve gaddar savaşa karşı imanlarını eksiltmiyor ve onları korkutmuyor, aksine onların imanlarını artırıyor ve Allah'a olan teslimiyetlerini artırıyor ve o zalimlere büyük darbeler ve kayıplar verdiriyorlar." dedi.

"Bugün Filistin'de, Gazze'de bir avuç Müslüman bize sahabe hayatlarını tekrar göstermektedirler"

Tayfur, "Filistin'deki Müslümanlar deccal'i anımsatan bütün kuvvetlere karşı ve şeytanlara karşı Allah'a teslim oluyorlar. Bu şekilde imanları artıyor ve 'Allah bize yeter o ne güzel vekildir' diyorlar. Bizler sahabelerin hayatlarını, yiğitliklerini ve fedakârlıklarını tarih kitaplarının sayfalarında okumuştuk. Bugün ise Filistin'de, Gazze'de bir avuç Müslüman bize sahabe hayatlarını göstermektedirler ve bir kez daha bütün dünyaya göstererek; Müslüman kimdir? Gayri müslim kimdir? İmanın insanı nasıl ayağa kaldırdığını, nasıl cesaret verdiğini, nasıl bir fedakârlık yapabildiklerini hepimize göstermektedirler." ifadelerini kullandı.

"Bugün yine onlar bizi ihya ediyorlar ve bizi diriltiyorlar"

Müslümanların tüm imkânlarıyla Gazze'ye destek olması gerektiği çağrısında bulunan Tayfur, "Bugün İslam'ın şerefini Gazze'deki Müslümanlar muhafaza etmektedirler. Müslümanların haremini onlar muhafaza ediyorlar. Bugün yine onlar bizi ihya ediyorlar ve bizi diriltiyorlar. Bundan dolayı bizlerin yapması gereken, onların dertlerine ortak olmak, her zaman aklımızda olmaları, malımızla, canımızla, imkânlarımızla, dualarımızla ve gözyaşlarımızla bu kardeşlerimize yardımcı olmalıyız." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'ın Sason ilçesinde Mereto Dağı'na pancar toplama için gitti ..
HÜDA PAR'ın Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Samir Özhan, yarın Diyar..
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=