Lütfen bekleyin..



HÜDA PAR Bismil Belediye Başkan Adayı Bilmez'den Gaffar Okan iddialarına ilişkin açıklama

13 Ocak 2024, 15:45 - Okunma: 258

HÜDA PAR Bismil Belediye Başkan Adayı Hacı Ali Bilmez, adaylığının açıklanmasının ardından bazı sosyal medya organlarında yapılan Gaffar Okan saldırısıyla ilgili haberlerin asılsız olduğunu belirtti.

haci-ali-bilmez-001.jpg

Bismil Belediye Başkan Adayı Bilmez, şahsını 24 Ocak 2001’de dönemin Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okan’a yönelik saldırısıyla ilişkilendirmek istendiğini belirtti. Bilmez söz konusu dönemde 28 Şubat süreci kapsamında tutuklu bulunduğunu belirterek yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığını vurguladı.

Söz konusu haberlerin itibar suikastı için yapıldığına dikkat çeken Bilmez, sorumlulardan hukuki zeminde hesap sorulacağını belirtti.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bilmez şu ifadeleri kullandı:

"31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerde HÜDA PAR Bismil belediye başkanlığı için adaylığım partim tarafından kamuoyuna açıklanmış bulunmaktadır. Adaylığımın açıklanmasından sonra bazı medya organlarında hakkımda asılsız haberler yapılmış, iddialar ileri sürülmüştür.

Şahsıma yönelik söz konusu haber ve iddialarda şahsım, 24 Ocak 2001’de dönemin Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okan’a yönelik saldırı ile ilişkilendirilmek istenmiştir. Bu iddia ve haberler tamamen uydurma ve çarpıtmadan ibarettir. Zira söz konusu saldırının olduğu tarihte 28 Şubat süreci kapsamında dindar kesimlere yönelik zulüm sürecinin mağduru olarak tutuklu bulunmaktaydım. Buna rağmen cezaevinde olduğum bir tarihte gerçekleşen bir olayla ilişkilendirilmem, kişilik haklarıma yönelik ağır saldırı ve itibar suikastıdır. Basın yayın ilkeleriyle, asgari ahlak kurallarıyla izahı mümkün olmayan bu itham ve iddialarla ilgili olarak sorumlulardan hukuki zeminde hesap sorulacağını belirtmek isterim.

Gerçekle uzaktan yakından ilgisi bulunmayan bu iddia ve ithamların, bazı çevrelerce sürekli şekilde partimize yönelik yürüttüğü karalama ve dezenformasyon kampanyasının bir parçası olduğunun farkındayız. En son yapılan genel seçimler öncesi partimiz aleyhine yoğun şekilde yürütülen bu kampanyanın devam ettiğini üzülerek müşahede etmekteyiz.

Halkımızın partimize ve şahsıma yönelik teveccühünü kırmayı da amaçlayan bu karalama ve iftira kampanyasının inanç, azim ve kararlılığımızı arttırdığını, haklı dava ve ilkelerimizle halkımıza hizmete devam edeceğimizi kamuoyuna ilan etmek isterim." (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=