Lütfen bekleyin..



Halktan israil mallarına boykot çağrısı: Her kuruş kardeşlerimize mermi olarak dönüyor

15 Ocak 2024, 12:27 - Okunma: 391

Siyonist işgal rejiminin Gazze'deki katliam ve soykırımı devam ediyor. İslam ve insanlık düşmanı israilin sadece güçten ve boykottan anladığını belirten halk, boykotun asla ihmal edilmemesi çağrısında bulundu.

Filistinli Müslümanlara maddi ve manevi desteğin yanında en büyük katkının israil mallarını almamaktan geçtiğini belirten Batmanlılar, boykotun kesinlikle küçük bir eylem olarak görülmemesi gerektiğini ifade etti.

Boykotun süreklilik arz edip ateşkes sağlansa bile boykotun hayatın bir parçası haline gelmesi gerektiğini vurgulayan Batmanlılar, israil mallarına giden her bir kuruşun Filistinli masumlara kurşun olarak geri döndüğünü belirten herkesin bu bilincinden olması gerektiğini kaydetti.

Kader Arslan

"İnsan kendi düşmanına destek olmamalı"

Vatandaşlar olarak şu an ellerinden gelen şeyin boykot olduğunu belirten Kader Arslan, "İsrail bütün insanlığın olmakla beraber bütün Müslümanların hasetten düşmanıdır. İnsan kendi düşmanına yatırım ya da katkıda bulunmak istemez diye düşünüyorum. Sadece savaş sürecinde değil hayat boyu boykotun yapılması gerekiyor. Tavsiyem de bu yönde. Boykotu hayatımızın bir parçası haline getirip bunlar insanlık ve İslam düşmanıdır diye mallarını almayacağız. Çünkü insan kendi düşmanına destek olmak istemez." dedi.

Şehmuz Şen

"İsrail kınamadan anlamıyor"

Gazze'de büyük bir zulüm, soykırımın yapıldığına dikkat çeken Şehmuz Şen, "Bütün imkânlarımızla Filistinli Müslümanlara destek çıkmamız lazım. Özellikle israilin mallarını boykot etmemiz lazım. Çünkü israil basın açıklamalarından, kınamalardan anlamıyor ancak güçten ve boykottan anlar. Eğer israilin mallarını alırsak her bir kuruşu Filistinli kardeşlerimize mermi olarak geri dönüyor. Bunun bilincinde olmamız lazım." diye konuştu.

Meryem Aydın

"Bir sakız bile alırken dikkat etmeliyiz"

Herkesin boykot meselesine çok fazla dikkat etmediğini, bu duruma üzüldüklerini ifade eden Meryem Aydın ise şunları söyledi:

"Bir sakız bile alırken dikkat etmemiz lazım. Evde boykot listesini hazırlayıp bunu çocuklarımıza da öğretmemiz lazım. Boykot çok önemlidir. Kesinlikle boykota devam etmeliyiz. Bizler dikkat ediyoruz ama herkesin buna dikkat etmesi lazım. Bu durum unutulmaması lazım. Görüyoruz ki oradaki katliam unutuluyor gibi. Hâlbuki daha çok protestolar yapılmalı, boykot edilmeli."

Yasin Kara

"Elimizden geldiği kadar boykota önem verelim"

Üç ayı şakın bir süredir Filistinli Müslümanların siyonistlerin katliamlarına maruz kaldığını belirten Yasin Kara, "Bizler maalesef ümmeti Muhammed olarak elleri ve kolları bağlı olarak duruyoruz. Gerçekten yapmamız gereken çok şey var ve en önemlisi de boykottur. Şu an fert olarak bütün Müslümanların elinden gelen budur. Fert olarak boykota gücümüz yetiyor. Elimizden geldiği kadar boykota önem verelim, uygulayalım. Yemezsek aç kalmayız ama onların mallarını yersek kardeşlerimiz orada ölürler. Her bir para onlara mermi olarak dönüyor. Ateşkes olsa bile boykotu bırakmamamız lazım. Çünkü onlar bizim düşmanımız." ifadelerini kullandı.

İsmet Andiç

"Katliamın durması için acilen ateşkes sağlanmalıdır"

Boykot meselesinde yetkililere önemi görevlerin düştüğünü vurgulayan İsmet Andiç, "Üç ayı aşkın bir süredir Gazze'de her gün bombalar atılıyor, onlarca çocuk, sivil katliama uğruyor. Katliamın durması için acilen ateşkesin sağlanmasını istiyoruz. Şu an sivil olarak elimizden sadece boykot geliyor. Onu da bütün ürünlerde yapmamız lazım. Vicdanen rahat olmamız için bu boykotu kendi evimizde uygulamamız lazım. Yetkililer için boykot yeterli değildir. Bir adım daha öteye gitmeleri lazım. İsrail menşei ürünlerin limanlarımıza girmesine izin vermemeleri lazım. Acilen böyle bir tedbirin alınması lazım." açıklamasında bulundu.

Bereket Şahin

"Boykot sürekli devam etmelidir"

Gazze'deki katliamların acilen son bulması gerektiğini ifade eden Bereket Şahin, "Üç aydır barbar siyonistlerin yaptığı katliamlara artık yeter diyoruz. Başlatılan boykotların sürekli bir şekilde devam etmesini istiyoruz. Boykotu asla küçük görmeyelim. Onların ürünlerini almamamız siyonistlere bir taş atmamızdır." dedi.

Fidan Özerdem

"Soykırım bir an önce son bulmalı"

Gazze'de yaşanan katliamlara ilişkin duygularını dile getiren bir diğer vatandaş Fidan Özerdem ise şunları kaydetti:

"İnsanlık tarihi için utanç verici bir süreçten geçiyoruz. Filistin'de yaşanan bu soykırımın bir an önce son bulmasını istiyoruz. Oradaki vahşeti aklımız, havsalamız almıyor. Bir an önce somut adımların atılmasını istiyoruz. Boykot çok önemli, üzerinde durmamız gerekiyor. Bilinçliyiz, inşallah bununla ilgili geri adım atmayacağız. Protestolarımıza, duaya devam edeceğiz. İnşallah hayırlı sonuçlar alacağız." (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'ın Sason ilçesinde Mereto Dağı'na pancar toplama için gitti ..
HÜDA PAR'ın Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Samir Özhan, yarın Diyar..
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=