Lütfen bekleyin..



Umut Kervanı, afetlere müdahale için eğitim aldı

24 Ocak 2024, 14:35 - Okunma: 411

Batman İl AFAD Müdürlüğü'nün düzenlediği AFAD destek gönüllüleri eğitimlerine katılan Umut Kervanı Arama Kurtarma ekibi eğitimlerini tamamladı.

6 Şubat 2023 yılında yaşanan ve 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası gönüllülük sisteminin önemi bir kez daha dikkat çekti. Yardım çalışmalarına bir yenisini ekleyen Umut Kervanı Batman Derneği, gönüllülerden oluşan 18 kişilik iki grup halinde hem teorik hem de pratik eğitimlerini tamamladı.

AFAD başkanlığı tarafından yurt genelinde yürütülen  2023 yılı "AFAD Gönüllülük" projesi çerçevesinde "Destek AFAD Gönüllülük Eğitimleri" vermeye devam ederken Batman Umut Kervanı gönüllülerinden 36 kişi hem pratik hem de teorik eğitimini tamamlayarak uygulamalı eğitimlere katıldı.

Batman İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından 5 gün süren eğitimlerin son bulduğunu ve bu eğitimlerle olası afet durumlarında gönüllülük esasıyla sahada olacaklarını belirten Umut Kervanı Batman Derneği Başkanı Nurettin Teymur, ihtiyaç halinde insani görevlerini yerine getirmek için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını söyledi.

"Afet durumlarına müdahale etmeye hazırız"

Hem teorik hem de pratik eğitimlerini tamamladıklarını söyleyen Teymur, "Umut Kervanı Batman olarak 2023 yılında yaşanan deprem olaylarından sonra bünyemizde arama kurtarma ekibini kurmak için karar aldık. Bu doğrultuda Batman İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne dilekçemizi verdik. Şu anda da bize hem teorik hem de pratik olarak eğitimlerimizi verdiler. Dileğimiz ülkemizde böylesi afetler yaşanmaması ama hem tedbir amaçlı hem de halkımıza hizmet vermek amacındayız. Umut Kervanı olarak 18 kişiden oluşan iki grup halinde arama kurtarma eğitimlerimizi aldık. Allah eğitim veren hocalarımızdan razı olsun." ifadelerini kullandı.

"İnsani görevimizi yerine getirmek için elimizden geleni yapmaya çalışacağız"

Her zaman İhtiyaç sahiplerinin yanında oldukları gibi acil durumlarda da halkın yanında olmaya devam edeceklerini ifade eden Teymur, "Umut Kervanı Batman olarak halkımıza en iyi şekilde yardımlarımızı ulaştırıyoruz. Arama kurtarma ekiplerimizle de en iyi şekilde eğitimimizi alıp donanımlı olarak arama kurtarmada, sel, afet ve bu tür durumlarda halkımıza hemen ulaşmak ve insani görevimizi yerine getirmek için elimizden geleni yapmaya çalışacağız inşallah." diye konuştu.

"Yaşanan depremlerden sonra ülke genelinde sayımızı artırma gibi bir ihtiyaç doğdu"

Eğitim sonrası bir açıklamada bulunan Batman AFAD Arama Kurtarma Birim Amiri Veysi Mehmetoğlu, "Bakanlık bünyesinde 2023 yılı afet eğitim yılı oldu. Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli yaşanan depremlerden sonra ülke genelinde sayımızı artırma gibi bir ihtiyaç doğdu. Bakanlığımız arama kurtarma sayasını 100 bine çıkarmayı düşünüyor. Gerek jandarma, polis ve diğer STK'larımızla beraber bu sayının artırımına gideceğiz. Bu kapsam da diğer STK'larımıza gerekli eğitimlerini tamamlamalarıyla alakalı hızlı bir çalışma başlattık. Şimdi de Umut Kervanı gönüllülerine hafif arama kurtarma eğitimlerini vererek tamamladık." dedi.

"Afetlerden önce her zaman hazırlıklı olmamız gerekiyor"

Arama kurtarma eğitimlerinin çok büyük bir önem arz ettiğine değinen Metmetoğlu, "Enkazda çalışırken en azından çalışmış olduğumuz cihazları, arama kurtarma operasyonlarında yapılması gereken teknikleri ve temel bilgileri verdik. Bu konuda olası bir afet durumunda eğitimini tamamlayanlardan da desteklerinin olacağından eminiz. Çünkü çok iyi bir çalışma oldu. Eğitimlere katılan ve tamamlayan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Umarım bir daha Afet yaşamayız ama afetlerden önce her zaman hazırlıklı olmamız gerekiyor." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=