Lütfen bekleyin..



Halktan liderlere çağrı: Gazze'deki zulmü durdurun

06 Şubat 2024, 10:35 - Okunma: 321

Siyonist işgal rejimi tarafından Gazze'de yapılan katliamlara tepki gösteren halk, İslam ülkelerinin liderlerine çağrıda bulunarak Gazze'deki zulmün bir an önce durdurulmasını istedi.

İşgal rejiminin 4 ayı aşkın bir süredir Gazze'de dünyanın gözü önünde katliam yaptığını vurgulayan Batman halkı, bunun kabul edilemez bir durum olduğunu söyledi.

Gazze'deki katliam ve zulmün durdurulması için acilen somut adım atılması gerektiğini ifade eden Batmanlılar, halkları Müslüman olan ülkelerin liderlerine çağrıda bulundu.

Artık Filistinli kadın ve çocukların ölmesini istemediklerini, bunun için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini belirten Batmanlılar, Gazze'deki zulmün sıradanlaşmasına asla müsaade etmeyeceklerini kaydetti.

Muhammed Şirin Seyidoğlu

"İslam alemi zulmü seyrediyor"

Gazze'nin ümmetin kanayan bir yarası haline geldiğini belirten Muhammed Şirin Seyidoğlu, "Maalesef 4 ayı geçti ve israil her türlü vahşeti ve zulmü yapmaktadır. İslam âlemi ise bu zulmü seyretmektedir. Bu da çok acı bir tablo. İslam ümmetinin liderlerinden şunu bekliyoruz; Bir an evvel bu zulme bir el atmaları ve zulmü durdurmalarını istiyoruz. Bizler üzerimize düşeni yaparak sokaklara çıkıyoruz. Belki fazla bir etkisi olmuyor olabilir. Devlet yetkililerine sesleniyoruz; Sınır kapılarını açsınlar ve gıdanın onlara ulaşmasını sağlasınlar." dedi.

Mustafa Sevinçer

"En büyük tehlike belki de bu zulme alışmamızdır"

Aylardır tüm dünyanın gözü önünde Gazze'de büyük bir zulmün devam ettiğine dikkat çeken Mustafa Sevinçer, "Maalesef herkesin izlemekle yetindiği büyük bir zulüm var. Bizi bekleyen en büyük tehlike belki de bu zulme alışmamızdır. Bu tehlikeye karşı dinç ve dirençli olmamız lazım. Kesinlikle bu zulme alışmamalıyız. Vatandaş, devlet ve dünya kamuoyu olarak somut adımlar atarak bu zulme ciddi tepkiler göstermemiz gerekiyor." diye konuştu.

Hamit Altuner

"Yeter artık çocuklar ölmesin"

Gazze'deki siyonist zulmün bir an önce bitmesini isteyen Hamit Altuner, "Müslüman devlet başkanlarının bu zulme bir el atmasını istiyoruz. Yeter artık, bu insanlar ölmesin. Yazıktır bu çocuklara. Her gün ağlıyoruz. Haberleri seyredemiyoruz. Allah aşkına Gazze'de yaşanan zulme artık bir el atın." ifadelerini kullandı.

Nevzat Memiş

"İçimiz kan ağlıyor"

Yaklaşık dört aydan fazla bir süredir Gazze'de katliam yaşandığını aktaran bir diğer vatandaş Nevzat Memiş ise şunları söyledi:

"Filistin'de yapılan katliamlardan dolayı içimiz kan ağlamakta ve yüreğimiz yanmaktadır. Siyonist vahşiler kadın, çocuk, genç ve ihtiyar demeden komple katliam yapıyor. Allah'ın laneti siyonistlerin üzerine olsun. Bir an önce Gazze'de ateşkesin olmasını ve bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasını istiyoruz. İsrailin komple Ortadoğu'dan gitmesi gerekmektedir."

İbrahim Halil Baytar

"Öldürülen çocuklara ve kadınlara dünya sessiz kalıyor"

İslam ülkelerinin liderlerinin zulmü sona erdirmek için çaba göstermeleri gerektiğini belirten İbrahim Halil Baytar, "Şu an Gazze'de yapılan zulmün haddi hesabı yoktur. Orada öldürülen çocuklara ve kadınlara dünya sessiz kalıyor. Bir nebze de olsa sesimizi çıkarmaya çalışıyoruz ve oradaki Müslümanların sesi olmaya çalışıyoruz. İsrail şu an orada zulüm yapıyor. İslam ülkeleri liderlerinin bir an önce israille olan bütün ilişkilerini kesmelerini istiyoruz. Bütün ilişkiler kesilmeli ve bütün platformlarda Müslümanların sesi olmalı, bu zulüm sona ermelidir." şeklinde konuştu.

Bilge Yazgan

"Kadın ve çocuklar öldürülürken evlerimizde rahatça oturamayız"

Kudüs'ün İslam'ın simgesi olduğunun altını çizen Bilge Yazgan, "Çoğu insanlar bizlerin meydanlarda olmamızın boş olduğunu söylüyor ama bizler karınca misali safımızı belli etmek için meydanlarda olacağız. Orada bu kadar kadın, çocuk ve mazlumlar öldürülürken ve barbarca zulümler yapılırken, bizlerin evlerimizde oturması gerçekten doğru değildir. Bizler elimizden geldiğince bu davaya destek olmaya çalışacağız. Gerek boykotlarla, gerek meydanlarda olmak üzere her türlü yardımı elimizden ne geldiyse onu yapmaya çalışacağız. Biz onların maddi gücünü bitirirsek inşallah onlarda bu alanda ilerleyemeyeceklerdir." dedi.

Kadriye Sütçü

"Zulmün son bulması için elimizden geleni yapmalıyız"

Gazze'de yapılan katliamlara tepki gösteren Kadriye Sütçü de şunları kaydetti:

"Filistin özgürleşene kadar meydanlarda olacağız. Her zaman boykot yaparak elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Şu an Gazze'de katliam ve zulüm var. Bu zulmün bitmesi için yetkililerimize sesleniyoruz. Gazze'de çoluk, çocuk katliam içerisindedirler ve bu bizim canımızı çok acıtıyor. Bu zulmün son bulması için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız. Bunu bir insan olarak yapmak zorundayız." (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=