Lütfen bekleyin..



İlk yardım eğitimleri verilmeye başlandı

13 Ocak 2016, 10:53 - Okunma: 3302

Batman İl Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetler Sağlık Hizmetleri tarafından başlatılan ilk yardım eğitimleri kapsamında, trafik birimlerinde görevli personeline temel ilkyardım uygulamaları eğitimi verildi.

Batman İl Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetler Sağlık Hizmetleri tarafından ilk yardım eğitimleri verilmeye başlandı. Bu kapsamda, Batman’da trafik birimlerinde görevli personelin temel ilkyardım uygulamalarında bilinçlendirilmesi amacıyla uygulamalı ilk yardım eğitimi verildi.

İlk olarak Şube Müdürü Mehmet Kasımoğlu, eğitmenler Murat Durmuş ve Mehmet Güneri tarafından verilen eğitimlere, öncelikle trafik birimlerinde görevli 15 emniyet personeli katıldı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, trafik sorununun birçok dünya ülkesinde olduğu gibi ülkemizde de önemli problemlerin başında yer aldığı belirtilerek, “Ülkemizde ve ilimizde bu sorun, yol açtığı maddi ve manevi kayıplarla sürekli olarak gündemdeki yerini korumaktadır. Trafik kaza istatistiklerinde yer alan 100 bin araca düşen ölü sayısı AB ülkelerinde ortalama 12 iken, ülkemizde 27'dir. Trafik kazalarında İlk yardım, hayat kurtarmada saniye ve dakikalarla sınırlıdır. İlk 5 dakikada yapılacak müdahale ile ilk 15 dakika ve sonra yapılacak müdahale arasında yaklaşık 3 katı, hayatını kaybetmesi veya hayata dönüşü vardır. İlimizde de trafik kazalarına müdahale eden trafik polislerinin ve tüm yol kullanıcılarının teorik değil uygulama açısından kendisini, kaza anında diğer tarafları kurtarması için ilk yardım eğitimi alması önemlidir.” denildi.

Açıklamada, yıl içinde eğitimlerin devam edeceği belirtildi.(İLKHA)

Etiketler : ilk yardım eğitimi,
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Her ne kadar Türkiye'de yerli sıtma vakası görülmese de yurt dışı kayna..
Batman'da ilkokul öğrencilerine, diş sağlığı bilincinin oluşması amacıy..
İluh Devlet Hastanesine Atanan Göz Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Doruk Can S..
Özellikle aşılama takvimini tamamlayan çocukların hastalıklar sonucu oluşab..
Batman'da, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığına bağlı Türkiye Sağlık..
İç Hastalıkları Uzmanı Doktor İdris Baydar, bahar döneminde artan yorgunluk..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=