Lütfen bekleyin..



Soğuk havalarda yüz felci riskine karşı alınabilecek önlemler nelerdir?

08 Şubat 2024, 10:00 - Okunma: 1906

Soğuk hava ve rüzgarın yüzdeki sinirleri olumsuz etkileyerek yüz felcinin ortaya çıkmasına sebep olabildiğini belirten uzmanlar, önemli uyarılarda bulunuyor.

Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Mehmet Cemil Kuba, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle soğuk ve rüzgarlı havalarda yüz felci riskine karşı alınabilecek önlemleri anlattı.

Yüz felcinin daha çok kış aylarında, soğuk havalardan dolayı meydana geldiğini belirten Doktor Kuba, soğuk havalarda yüz felcinin araba kullanırken camının açık kalması sonucu ya da dışarda gezerken aniden gelişebilecek bir durum olduğunu ifade etti.

Yüz felcinin geçici olduğu gibi kalıcı da olabileceğini vurgulayan Kuba, ama çoğunlukla yüz felcinin geçici olabildiğini anlattı.

"Vücut direncini bozacak sigara ve alkolden uzak durulmalı"

Yüz felcinden korunmak için yapılması gerekenleri sıralayan Kuba, şöyle devam etti:

"Özellikle kış aylarında yüz ve kafayı koruyacak katmanlı giysiler giymemiz gerekiyor. Soğuk havalarda yeterli ve dengeli beslenmemiz gerekiyor. Özellikle vücut direncini bozacak sigara ve alkolden uzak durmamız gerekiyor. Araçlarda camları açık bırakarak gidilen durumlarda bazen yüz felci bir anda gelişebiliyor. Vücutta vitamin ve mineral eksikliği olmaması gerekiyor."

"Yüz felci durumunda mutlaka doktora gidilmeli"

Yüz felcinin en önemli sebeplerinden birisinin de bağışıklık sisteminin zayıf olması olduğunu dile getiren Kuba, "Korku ve stres gibi durumlardan dolayı da sinirler etkilenerek yüz felci geçirebiliyoruz. Bunlardan korunmak için kafayı sıcak tutmak gerekiyor. Yeterli ve dengeli beslenmek gerekiyor. Böyle bir durum başımıza geldiğinde ise peki ne yapmalıyız? Öncelikle bir sağlık profesyoneline, nöroloji uzmanına veya en yakın aile hekimlerine uğramamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Basit bir tedaviyle yüz felcinin kısa bir zamanda çok rahat bir şekilde düzelebildiğini belirten Kuba, vatandaşların bu konuyu ciddiye almaları gerektiğini kaydetti. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Hava sıcaklığının 50 dereceye yaklaştığı Batman'da sıcaktan etkilenmeme..
Genel Cerrahi Uzmanı Operatör Doktor Mehmet Cemil Kuba, sıcak havaların ins..
HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, sistüniride hastalarının ilaç ..
Batman'da uzman doktor eksikliğinin sağlık hizmetlerinin etkinliğini ol..
Günün en sıcak zaman dilimi olan 10.00 ila 16.00 saatleri arasında mecbur k..
AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Sağlık Bakanlığı tarafından ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=