Lütfen bekleyin..



Çiftçi: "13 Şubat Dünya Radyo Günü" Kutlu Olsun

12 Şubat 2024, 12:33 - Okunma: 1176

Batman Radyo Televizyon ve İnternet Yayıncıları Derneği Başkanı Yüksel Çiftçi, 13 Şubat Dünya Radyo Gününü vesilesiyle tüm radyocuların gününü kutladı.

Batman Radyo Televizyon ve İnternet Yayıncıları Derneği (BARAT) Başkanı Yüksel Çiftçi, 13 Şubat 2011 tarihinden beri kutlanan Dünya Radyo Günü’ne ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

"Sosyal medya ne kadar yaygınlaşırsa yaygınlaşsın, teknoloji ne kadar hızlı bir şekilde ilerlese ilerlesin, ister insan kaynaklı afetler, ister doğal afetlerin meydana geldiği durum ve zamanlarda, daima radyolar ön plana çıkmış, vatandaşların bilgi ve haber almanın yegane kaynağı olmuştur radyolar. Doğal afetlerin yaşandığı süreçte, evlerine giremeyen, dışarda veya araçlarında kalmak zorunda kalan vatandaşlar ancak radyo yayınlarıyla yaşanan felaketin ayrıntılarını öğrenebiliyor, uyarı ve duyurulardan radyolarda yapılan yayınlar sayesinde haberdar olabiliyorlar"

Radyoların önemli bir kitle iletişim aracı olduğuna dikkat çeken Çiftçi, “BM’ye bağlı ITU-Uluslararası Telekominikasyon Birliği verilerine göre dünyada konutların yüzde 80’inden fazlasında radyo alıcısı bulunmaktadır. En yaygın ve en rahat ulaşılabilen kitle aracı radyolardır. İnsanlar dinlenirken, araç kullanırken, seyahat ederken, bir şeyler yiyip içerken hatta işlerini yaparken rahat bir şekilde radyo dinleyebiliyorlar.” dedi.

“RADYOLAR DESTEKLENMELİ”

Yerel yönetim, idareler ve esnafların radyoları göz ardı etmemesi gerekliliğini vurgulayan Çiftçi, "Reklam bilincine sahip, Batman esnafının, kesintisiz radyo yayıncılığının sürdürülebilmesi için Batman’da yayın yapan radyolara sahip çıkmalı ve destek sunmalıdır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
MEDYA Kategorisindeki Diğer Haberler
Ramazan Bayramı vesilesi ile bir mesaj yayımlayan Batman Bağımsız Gazetecil..
"13 Şubat Dünya Radyo Günü" dolayısıyla açıklama yapan Aksa FM Ge..
Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği Başkanı Veysi Demir, Başkan Yardımcısı ..
Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği Başkanı Veysi Demir, Batman Midyatlılar..
BESO Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü&q..
Gazetecilerin ekonomik açıdan çok zorlandıkları bir dönemden geçtiğini beli..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=