Lütfen bekleyin..



6 Şubat'ta ağır hasar aldığı için yıkılan cami, yeniden inşa edilmeyi bekliyor

12 Şubat 2024, 14:40 - Okunma: 311

6 Şubat 2023'de Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremde ağır hasar gördüğü için yıkılan Zeynel Abidin Camisi, yeniden inşa edilip ibadete açılmayı bekliyor.

Batman merkez Bayındırlık Mahallesi Zeynel Abidin Camisi, 6 Şubat 2023 yılında meydana gelen depremde ağır hasar gördüğü için ibadete kapatıldıktan sonra can güvenliği nedeniyle yıkım kararı alındıktan sonra yıkıldı.

6 Şubat'ta meydana gelen depremde kentte 5 cami ağır hasarlı, 9 caminin ise minarelerinde çatlakların olduğu ve ayrıca 7 Kur'an kursunun da depremde hasar aldığı görülmüştü.

Camilerinin yaklaşık bir yılı bulan yıkımdan sonra halen bir inşaat çalışmasının olmadığını ifade eden mahalle sakinleri, yetkililere ve hayırseverlere camilerinin yapılması konusunda yardım çağrısında bulundu.

"Minaremiz var ama maalesef camimiz yok"

Yaklaşık bir yıl önce güvelik tedbirleri nedeniyle yıkılan camilerinin tekrar yapılıp ibadete açılması isteyen cami cemaatinden Metin Şimşek, "Camimiz 6 Şubat depreminde ağır hasar aldı. Yetkililer tarafından gelip bakıldıktan sonra yıkım kararı çıkartıldı ve geçen yıl Ramazan Ayından önce camimiz belediye tarafından yıkıldı. Camimiz yıkıldığından beri cami cemaati çevrede bulunan uzak camilere girmek zorunda kalıyorlar. Çoğu mahalleli cami olmadığından dolayı bazı ibadetlerden mahrum kalmış durumdadır. Minaremiz var ama maalesef camimiz yoktur. Sayın Batman Valisinden ve değerli hayırsever iş adamlarından tekrar camimizi inşa ederek ayağa kaldırmaları için yardım yapmalarını talep ediyoruz." şeklinde konuştu.

"Sesimi duyan iş adamlarına ve yetkililere sesleniyorum"

Cami cemaatinden bir diğer vatandaş Necmettin Tunç ise şunları söyledi:

"Bir yıl önce yaşanan büyük depremden dolayı camimiz ağır hasar görmüştü. İnşallah böyle bir deprem bir daha yaşanmaz. Valilik, belediye ve diğer yetkililerin onayıyla ağır hasar gören camimiz yaklaşık bir yıl önce güvenlik amacıyla yıkıldı. Bizler de yıkılan camimizin yerine yenisi hemen yapacaklarını zannettik ama bir yıl oldu ve halen bir girişimde bulunulmadı. Bu konu hakkında çok mağduruz. Evim caminin karşısında ve her zaman namazımı burada kılıyordum. Ama şu anda uzak camilere gitmek zorunda kalıyorum ama sabah namazlarına gidemiyorum. Sesimi duyan iş adamlarına ve yetkililere sesleniyorum: Yardım yapabilecek olanlar varsa, onlardan yardım yapmalarını istiyoruz. Bu hayırda onların da katkısı olmasını istiyoruz. Camimiz için yardımda bulanacak olanlardan Allah razı olsun." (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=