Lütfen bekleyin..



Batman Sivil Toplum Merkezi'nin lansmanı yapıldı

12 Şubat 2024, 22:53 - Okunma: 489

Batman Belediyesi Tarafından yapılacak olan Batman Sivil Toplum Merkezi'nin (STM) lansmanı yapıldı.

Batman Belediyesi tarafından  Tilmerç mahallesinde yapılacak olan ve Batman'daki Sivil Toplum Kuruluşlarını bir çatı altında toplayacak olan Sivil Toplum Merkezi (STM) 15 bin 400 m2 alanın 4 bin 200 m2’lik kompleks bina içerisinde; Muhtarlar Konağı, amatör spor kulüpleri, Şehit ve Gazi Dernekleri, Sivil Toplum Kuruluşları, Devlet Konukevi ve dernekler yer alacak. Alanda yapılacak peyzaj çalışmalarının yanı sıra halı saha, basketbol, tenis kortu, yürüyüş, oturma ve dinlenme alanları da yer alacak.

Batman Sivil Toplum Merkezi Lansmanına, Vali Ekrem Canalp'’in yanı sıra AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Batman Belediyesi Başkan Yardımcıları, Kamu Kurum müdürleri, Belediye Birim Müdürleri  ve vatandaşlar katıldı.

ferhat-nasiroglu-004.jpg

Törende ilk söz alan Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, "Batman'da bir ilk olarak Sivil Toplum Merkezi (STM'nin inşaatına başlıyoruz.Batman kabuk değiştiriyor. Batman'da anlayış değişiyor. Bunu toplumun herkesimine yansıtmak istiyoruz. Bizim sivil toplum kurumlarımız ldukça güçlüdür. Bu güçlü yapımızı daha organize hale getirip toplumun faydasına güç haline getirmeliyiz niyetiyle böyle herkesi birarraya getimeye yönelik inşaata başlıyoruz.Toplumun kalkınmasında herkesin bir katkısının olması lazım. Sivil toplum örgütlerimiz bize fikir üretecekler. Bizler bütüb bileşenlerle bir raray gelip proje üreteceğiz. Batman'ı bölgenin parlayan yıldızı, liderkentini oluşturacağız." şeklinde konuştu.

ekrem-canalp-004.jpg

Daha sonra söz alan Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, "Lansmanını yapmış olduğumuz  Batman Sivil Toplum Merkezi Türkıye'de tektir, tek örnektir. Bu şekildeki bir model içerisinde Batman'da sivil toplum kuruluşları olarak aklınıza gelebilecek olan bütün sektörlerin mekanı olacak, merkezi olacak, karargahı olacak burası. Nasıl işleyecek? Bütün işleyiş modellemesini bizim yerel yönetimlerimiz yapacak. Toplam inşaat alanımız 4 bin 200 metrekaredir. Parsel alanı ise 15 bin 400 metrekaredir. 70 araçlık bir otoparkımız olacak. Çok amaçlı basketbol sahası, voleybol sahası, 1 adet çim sahamız, 1 tenis kortu olacak. 470 adet büyük ağaçlarla etrafını ağaçlandıracağız. En az 800 metrekarelik çim alanı, oturma alanı, engelsiz fitness alanı, parklar, kamelyalar olacak. Buraya Batman'daki bürokratlarımız, il-ilçe müdürlerimiz, şube müdürlerimiz de gelecek. Yer tahsisi yaparken sadece merkezdeki sivil toplum kuruluşlarımızı değil,ilçelerimizdeki sivil toplum kuruluşlarımızı da düşüneceğiz, onlara da hizmet vereceğiz. İşte burası büyükşehir konseptidir. Yani sadece Batman'ın şehir merkezini değil, diğer ilçeleri de düşünen, mezraları, beldeleri de düşünen, herşeyi bir ve bütün olarak düşünen konsept, büyükşehir konseptidir" dedi.

batman-sivil-toplum-merkezi-lansmani.jpg

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=